Κωλόπαιδα

Αύγουστος. Εξάρχεια. Καλλιδρομίου, Θεμιστοκλέους, λόφος του Στρέφη. Τρεις κολλητοί φίλοι, ο Φοίβος, ο Ανδρέας και ο Σάββας, ξενυχτάνε στις γνώριμες γειτονιές των Εξαρχείων όπου μεγάλωσαν, δώδεκα ώρες πριν εγκαταλείψουν μόνιμα την Αθήνα.
Κωλόπαιδα - κριτική ταινίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόκειται για το ανεξάρτητο ντεμπούτο του ελληνοκύπριου σκηνοθέτη, Στέλιου Καμμίτση, μετά από σπουδές στη Ν.Υόρκη και σημαντικές συνεργασίες στην καριέρα του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο («Σκόνη του Χρόνου») και Δημήτρη Παπαϊωάννου («Μήδεια 2» και «Μέσα»). Η ταινία περιγράφει το τελευταίο βράδυ τριών φίλων στην καρδιά των Εξαρχείων, λίγο πριν φύγουν μόνιμα για Βερολίνο.

MOVE IT

Τα Κωλόπαιδα είναι ένα 12ωρο οδοιπορικό -from Dusk till Dawn που θά’λεγε και ο Rodriguez - στη γειτονιά των Εξαρχείων, από τρεις νέους που ετοιμάζονται να δραπετεύσουν για πάντα.

Με αστικά κάδρα και με εξαιρετική μουσική επιμέλεια, ο Καμμίτσης μας δίνει ακριβώς την εικόνα που θέλει. Γνώριμα τοπία, γνώριμες φάτσες αντιμέτωποι με το άγνωστο. Η γειτονιά απέναντι στην ξενιτιά. Άλλα και το άγνωστο ανάμεσά μας, τα μυστικά, το αναπάντεχο. Με περίτεχνο τρόπο, η κοινωνικοποιλιτική «σπόντα» αποτελεί πραγματική ανατροπή στο στόρι.

Ταράτσες, ανηφοριές, σκαλάκια και η «κορυφή» του Λόφου του Στρέφη και πιάτο η Αθήνα, η φωτογραφία είναι μια πάρα πολύ καλή δουλειά στην ταινία του νεαρού Κύπριου σκηνοθέτη. Μια αξιοπρεπέστατη παρθενική προσπάθεια, που φέρει ορισμένες μικροατέλειες. Να το ξαναπούμε, εξαιρετικό το Soundtrack.

Αν είσαι παιδί downtown, δες το. Σαπόρτ λόκαλ άρτιστς.

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 15 Μαρτίου 2012, 14:30
Ενημέρωση: 26 Απριλίου 2012, 18:26
Τίτλος:
Κωλόπαιδα (Κωλόπαιδα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
77
Release: 
15 Μαρτίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos