Conviction

(5 / 10). ‘Όταν ο αδερφός της, Κένι, καταδικάζεται σε ισόβια για έναν φόνο που δεν διέπραξε, η Μπέτι Ανν ξεκινάει έναν αγώνα ζωής, καταφέρνοντας να πάρει πτυχίο Νομικής και έπειτα να ανακαλύψει τα στοιχεία της αθωότητάς του
Conviction

Καλοπαιγμένο δράμα

Και όμως πρόκειται για αληθινή ιστορία. Η τύπισσα όντως γράφτηκε Νομική, κατάφερε και αποφοίτησε και έπειτα σαν δικηγόρος ανέλαβε να βρει αποδεικτικά στοιχεία ώστε να οδηγήσει την υπόθεση του αδερφού της σε νέα δίκη. Παράλληλα βέβαια, σχεδόν κατέστρεψε την δική της οικογένεια, καθώς είχε αφοσιωθεί στον συγκεκριμένο σκοπό. Το κακό με την σκηνοθεσία του –ηθοποιού- Τόνι Γκόλντγουιν είναι ότι η ταινία του χρειάζεται την παραπάνω συνθήκη για να μην θεωρηθεί γραφική. Επιπλέον, αγκομαχεί για να ξεφύγει από τα καλούπια που θα όριζαν μια αξιοπρεπή τηλεοπτική μίνι-σειρά.

Έχει καλά και είναι περισσότερα. Πρόκειται για ένα στέρεο δράμα που ποτέ του δεν χάνει την κατεύθυνση και τους στόχους που έχει θέσει (όπως και η ηρωϊδα του), ενώ οι ερμηνείες, τόσο των δύο πρωταγωνιστών (αυτό το δισυπόστατο που υπάρχει στο φιζίκ του Ρόκγουελ, ο οποίος θα έδειχνε ένοχος ακόμα και αν υποδυόταν ιερέα σε χριστιανική μονή στο Σουδάν, προσφέρει ένα αναπάντεχο twist που αιωρείται στην ταινία και την κάνει ελαφρώς πικάντικη), όσο και των υπολοίπων είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο.

Επίσης, προς τιμήν του, δεν εστιάζει στα οικογενειακά προβλήματα της πρωταγωνίστρια λαϊκίζοντας, ώστε να εκβιάσει δάκρυα. Τα δάκρυα τα αποσπά στο τέλος με το σπαθί του, έστω και αν δεν κατορθώνει τελικά την συναισθηματική φόρτιση που άξιζε σε μια τέτοια ιστορία.

Απόστολος Κίτσος (3/5)


Πρόβλημα ρυθμού

Παίρνεις μια αληθινή δικαστική – επί της ουσίας – ιστορία, κάνεις δυνατό casting και βουαλά μια ταινία. Η Χίλαρι Σουάνγκ κυρίως αλλά και ο μόρτης Σαμ Ρόκγουελ είναι τα βασικά αστέρια ενός φιλμ που ναι μεν έχει δυνατό στόρι αλλά η εικονοποίηση της δεν έχει τη χάρη, ας πούμε του “The Hurricane” ή του “Erin Brockovich. H Σούανκ όπως πάντα σούπερ, είναι και μια εκ των παραγωγών, αλλά όχι αρκετή καθώς ο ρόλος της σεναριακά δεν έχει την δυναμική να κάνει το φιλμ καθηλωτικό και εν τέλει αξιομνημόνευτο. Συνολικά έχει θέμα ρυθμού και κάνει μπαμ η υποβάθμιση του δεύτερου γυναικείου (Μίνι Ντράϊβερ). Βέβαια καταφέρνει και δημιουργήσει αμφιβολίες και αυτό ανεβάζει το ενδιαφέρον για το φινάλε. Μικρό αλλά κομβικό ρόλο έχει και η Μελίσσα Λίο.

Γιάννης Τσάκαλος (2/5)

 


 

Πρώτη δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2011, 02:39
Ενημέρωση: 11 Aug 2011, 10:24
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Conviction (Τεκμήριο ενοχής)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Ιουνίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
16387
Tanweer
15288
Feelgood
7264
Feelgood
1977