Ταραντίνο: «Θα ανεβάσω το “The Hateful Eight” στο θέατρο

Δημοσίευση: 13 Ιαν. 2016, 12:44
Συντάκτης:

To “The Hateful Eight” του Κουέντιν Ταραντίνο δίχασε το κινηματογραφικό κοινό όσο καμία άλλη ταινία του σκηνοθέτη μέχρι σήμερα.  Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ωστόσο, υπερασπίζεται το έργο του όσο τίποτα και, μάλιστα,  αποκαλύπτει τις  επιπλέον προσδοκίες που διατηρεί για τους …μισητούς του ήρωες.

Τι σας λέγαμε στην κριτική της ταινίας που δημοσιεύσαμε προ ημερών; Ότι η ταινία θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση. Επειδή λοιπόν στο κινηματογραφικό σύμπαν του Ταραντίνο κάθε λεπτομέρεια φέρει κάποια σκοπιμότητα, ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της τελευτής απονομής των Χρυσών Σφαιρών (όπου παρέλαβε τη Σφαίρα για το soundtrack του Ένιο Μορικόνε) ανακοίνωσε σε δημοσιογράφο του «The Wrap» ότι το “The Hateful Eight” θα ‘ανέβει’ στο σανίδι…  κάτι για το οποίο σας είχαμε προϊδεάσει πριν από περίπου ένα μήνα εδώ

Όπως ανέφερε μάλιστα ο ίδιος ο σκηνοθέτης, πρόκειται να διασκευάσει ο ίδιος το σενάριο για θεατρικό σε δική του σκηνοθεσία, ενώ η αρχική ιδέα ήταν να γίνει πρώτα το θεατρικό και μετά η ταινία: «Έχω σκεφτεί ακριβώς τι θέλω να κάνω. Περιμένω  απλώς να τελειώσει αυτή η περίοδος των βραβείων , ώστε να καταφέρω να κάτσω να το γράψω. Ο Χάρβεϊ (ΓουάνισταΪν)  προσπάθησε να μα πείσει να το κάνω πρώτα με τη μορφή θεατρικής παράστασης. Είπε ‘ας το ‘φωνάξουμε’ στον κόσμο δυνατά, προτού επιχειρήσουμε να κάνουμε την ταινία’.  Όμως εγώ του απάντησα ότι θα μπορούσαμε μεν, αλλά μου αρέσει η όψη του μυστηρίου και το μυστήριο αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνο στην ταινία. Και έχουμε τo 70άρι και το χιόνι, που στο θέατρο δεν υπάρχουν. Άσε με λοιπόν να το κάνω έτσι», ανέφερε ο Ταραντίνο.

Εμείς από την πλευρά μας διατηρούμε τις αμφιβολίες μας για τις δηλώσεις του υπερ-τρολ σκηνοθέτη, ενώ την ίδια στιγμή  αρχίζουμε να μαζεύουμε λεφτά για εισιτήρια, σε περίπτωση που όντως κάνει πράξη τα όσα λέει… Στη δεύτερη περίπτωση, περιμένουμε εναγωνίως τα ονόματα των πρωταγωνιστών που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το όλο εγχείρημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos