ΣΕΙΡΕΣ

"Riverdale" season 3: Απολαυστικός αχταρμάς

Δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2019, 17:04
Συντάκτης:

Παίζουν ξύλο στη φυλακή, τρέχουν παράνομα speakeasy, επισκέπτονται τους serial killer γονείς τους στη φυλακή και προσπαθούν να ηγηθούν μιας συμμορίας με δερμάτινα μπουφάν και χρυσές καρδιές… Αυτά και άλλα τόσα είναι στην ημερήσια διάταξη των έφηβων πρωταγωνιστών του Riverdale, της σειρά που για τρίτη σεζόν συνεχίζει να μπλέκει τα κόμικς Archie με την ατμόσφαιρα του Twin Peaks, με άλλοτε τραγελαφικά και άλλοτε σχεδόν εμπνευσμένα αποτελέσματα.

<a href="/multimedia-video-clip/o-apohairetismos-ston-luke-perry-sto-proto-epeisodio-toy-neoy-beverly-hills">Ο αποχαιρετισμός στον Luke Perry, στο πρώτο επεισόδιο του νέου Beverly Hills</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ αποχαιρετισμός στον Luke Perry, στο πρώτο επεισόδιο του νέου Beverly Hills

Εμπνευσμένη ήταν βέβαια η απόφαση να περιστρέφονται τα γεγονότα της σεζόν μέχρι τώρα γύρω από μια διεστραμμένη παραλλαγή του Dungeons & Dragons, το οποίο έχει εξαπλωθεί σαν ιός ανάμεσα στους νεαρούς κατοίκους του Riverdale. Το επονομαζόμενο Gryphons & Gargoyles, γρήγορα αποδεικνύεται πιο θανατηφόρο από ένα απλό fantasy role-playing παιχνίδι, καθώς ο Archie βρίσκεται μπλεγμένος στο επίκεντρό του και πρέπει κυριολεκτικά να παλέψει για τη ζωή του, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους κοιλιακούς του KJ Apa να δώσουν διαδοχικά ρεσιτάλ ερμηνείας.

Όσο ο Archie ρίχνει μπουνιές, η αγαπημένη του Veronica προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει ανοιχτό το speakeasy που πιστεύει ότι της παρέχει ανεξαρτησία από τον chief mobster της πόλης και πατέρα της, ενώ η Betty κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τη μητέρα της από την επιρροή που ασκεί πάνω της μια μυστηριώδης αίρεση. Τέλος, ο Jughead δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει, καθώς πρέπει από τη μία να βοηθήσει τον Archie να βρει ποιος κρύβεται πίσω από το Gryphons & Gargoyles, να επιφέρει τάξη στην ομάδα των Serpents, αλλά και διαλευκάνει την ξαφνική επιστροφή ενός ατόμου από το παρελθόν του.

Η ζωή με λίγα λόγια στο Riverdale δεν είναι σίγουρα καθόλου ειδυλλιακή, αλλά το Riverdale ως σειρά έχει ένα πρωτοφανές προσόν: όσο πιο αχταρμάς γίνεται το σενάριό του, τόσο πιο απολαυστική είναι η θέασή του. Μπορεί κάποιες ιστορίες να μην οδηγούν πουθενά, μπορεί τα ζευγαρώματα αυτής της σεζόν να είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά, μπορεί να πιάνεις τον εαυτό σου συχνά-πυκνά να αναρωτιέται «μα τι κάθομαι και βλέπω!», αλλά δεν παύει να είναι μια σειρά τόσο συνεπής στην αισθητική της και τόσο ξεδιάντροπα camp που δίνει άλλο νόημα στο guilty pleasure.

Πίσω από την κεντρική πλοκή κάθε σεζόν του, όπως και στη φετινή, φαίνεται το νόημα να συνοψίζεται ως εξής: «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα». Κι η αλήθεια είναι ότι σπάω το κεφάλι μου για να βρω άλλη young adult σειρά στην οποία οι γονείς είναι τόσο εξωφρενικά απαράδεκτοι που κάνουν τα παιδιά τους να φαίνονται τέρατα ωριμότητας μπροστά τους. Είναι οι πραγματικοί villains του Riverdale, το οποίο μπορεί να μην είναι κανένα teen αριστούργημα αλλά έχει όλα τα φόντα να μείνει στη συνείδηση του κοινού ως ένα cult classic.

Και μιας και αναφερθήκαμε στους γονείς, φωτεινή εξαίρεση αποτελούσε o Λιουκ Πέρι στον ρόλο του πατέρα του Archie. Μπορεί να μην του δόθηκε ποτέ αρκετός χρόνος για να ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του, αλλά ήταν τόσο φυσιολογικός μέσα σε όλα τα παρανοϊκά που γίνονταν γύρω του που έδινε στη σειρά τον συναισθηματικό πυρήνα που της χρειάζεται. Ο δημιουργός της σειράς, Roberto Aguirre-Sacasa, δήλωσε ότι χρειάζεται χρόνο για να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί τον ξαφνικό θάνατο του 52χρονου ηθοποιού μέσω της σειράς, αλλά το σίγουρο είναι ότι η παρουσία του θα λείψει από τις οθόνες μας.

Aυτή είναι η τελευταία σκηνή του: 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos