Το "Red Hulk" της Ασημίνας Προέδρου στο Κλερμόντ Φεράν

Δημοσίευση: 29 Ιαν. 2014, 13:21

Η μικρού μήκους ταινία Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 36oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κλερμόντ Φεράντ, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Η ταινία αποτελεί την πτυχιακή ταινία της σκηνοθέτιδας στην οποία ανήκει επίσης το σενάριο και η παραγωγή. Έχει ήδη αποσπάσει τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2013 (ανάμεσα τους και το Α' Βραβείο Καλύτερης Ταινίας) και το Α' Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας 2013.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Γιώργος, ο οποίος μένει μόνος στην Αθήνα. Υποτίθεται σπουδάζει, αναγκάζεται να δουλεύει. Tου λείπουν νόημα, αυτοπεποίθηση, ταυτότητα, αποδοχή... Γεμίζει το κενό ως RED HULK, όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του… Ώσπου η εμπλοκή του σ' ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές. Πρωταγωνιστούν οι: Φρίξος Προέδρου, Νέστορας Φανάρας, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελισσαίος Βλάχος κ.α.

Στο πλαίσιο του Euroconnection Forum (φόρουμ συμπαραγωγής ταινιών μικρού μήκους στην Ευρώπη), συμμετέχει από ελληνικής πλευράς η σκηνοθέτις Σύνη Παππά με το project Whack σε παραγωγή της Margot Filmhouse του Βαγγέλη Φακίνου.

Το Whack εξελίσσεται σε ένα δυστοπικό αθηναϊκό τοπίο στο εγγύς μέλλον. Κατά το έτος 2027, η αυτοκτονία, που έχει μετατραπεί σε τάση απελπισίας στην πόλη, γίνεται παράνομη. Το κράτος τη θεωρεί εγκληματική πράξη και όσους προσπαθούν να αυτοκτονήσουν τους φυλακίζουν. Η κάμερα ακολουθεί μια εικοσιτετράωρη αναζήτηση, σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ένα υπαρξιακό ταξίδι σε έναν τόπο όπου ο τρόμος είναι η ίδια η ζωή, και οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιθυμία παρά να πεθάνουν.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί 162 ταινίες οι οποίες επιλέχτηκαν για όλα τα προγράμματα από ένα σύνολο 8.214 ταινιών. Ωστόσο, όλες οι υποβληθείσες ταινίες θα είναι προσβάσιμες στους επαγγελματίες του χώρου αφού συμμετέχουν στο φεστιβάλ μέσω της Αγοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos