"The Passengers": Εισπρακτική αποτυχία;

Δημοσίευση: 30 Δεκ. 2016, 12:36
Συντάκτης:

Το πολυδιαφημισμένο "The Passengers" έχει έως τώρα μαζέψει 40 εκατομμύρια δολάρια στις 9 πρώτες μέρες προβολής του στις ΗΠΑ. Με άνοιγμα 22 εκατ., τα νούμερα είναι πολύ χαμηλότερα και από την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη των ειδικών και του στούντιο.
Ολη βέβαια η συζήτηση γίνεται εξαιτίας των αμοιβών των πρωταγωνιστών, οι οποίες έφτασαν και αυτές το... διάστημα. Η Τζένιφερ Λόρενς έλαβε το εξωπραγματικό πόσο των 20 εκατομμυρίων και ο Κρις Πρατ 12 εκατομμύρια. Το star power των δύο πλεόν αναρχόμενων ηθοποιών του Χόλιγουντ, δεν λειτούργησε. Ούτε καν το εξοντωτικό promo των δύο τους. Η ταινία στοίχισε πάνω από 120 εκατομμυρια δολάρια και σε αυτές τις περιπτώσεις, τα στούντιο δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από 800 με 1 δις εισπράξεις παγκοσμίως.
Το θέμα πλέον δεν είναι αν θα είναι blockbuster -που δεν θα είναι- αλλά αν καταφέρει να γίνει απλά μια επιτυχία που δεν θα φέρει ζημιές και ίσως λίγα κέρδη. Η ταινία μόλις άνοιξε και στον υπόλοιπο πλανήτη, που λογικά θα πάει καλύτερα από τις ΗΠΑ.
Ηδη, άρθρα στο εξωτερικό αναφέρουν πως στις εποχές μας, κανείς δεν αξίζει 20 εκατομμύρια ενώ ο Κρις Πρατ έφταιξε όνομα (άξια βέβαια) με σιγουράκια franchise και reboot. "Guardians of the Galaxy", "Jurassic World", "Magnificent Seven" θα ήταν επιτυχίες με ή χωρίς αυτόν.

Ακόμα χειρότερα άνοιξε και το επίσης πολυδιαφημισμένο "Assassin's Creed" στις ΗΠΑ, λιγότερα από 15 εκατ. δολλάρια το πρώτο τριήμερο, με σύνολο 28 μέχρι και σήμερα και ενώ η πανάκριβη κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου video game με πρωταγωνιστές Μάικλ Φασμπέντερ και Μαριόν Κοτιγιάρ, κόστισε 125 για να δημιουργηθεί...

 

Δημοσίευση: 30 Δεκ. 2016, 12:36
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατόπιν μιας αμφιλεγόμενης υπόθεσης που ανέδειξε την πιθανότητα εμπλοκής...
15 hours
H «Λώξη», η ταινία των Δημήτρη Ζάχου και Θανάση...
15 hours
O Mπένεντικτ Κάμπερμπατς επιστρέφει σε πρωταγωνιστικό τηλεοπτικό ρόλο για...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754