"Outlander" season 4: Ρομάντζο και ιστορία

Δημοσίευση: 1 Φεβ. 2019, 14:02
Συντάκτης:

Σύνοψη: H τέταρτη σεζόν “Outlander” ολοκληρώθηκε,  αλλά πριν σας ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα, έχουμε χρέος να σας υπενθυμίσουμε την ιστορία ως τώρα. Το 1946, η Claire ταξιδεύει με τον άνδρα της Frank στη Σκωτία, αλλά με ένα γύρισμα της τύχης (και κάτι μαγικές πέτρες), η ίδια βρίσκεται στη Σκωτία του 18ου αιώνα, όπου και ερωτεύεται τον Jamie Fraser. Οι δυό τους ταξιδεύουν στον Παρίσι με σκοπό να αποτρέψουν την εξέγερση των Ιακωβιτών, αλλά εις μάτην. Πριν την μάχη του Κάλλοντεν (1746), ο Jamie στέλνει την Claire πίσω στην εποχή της για να τη σώσει. Η Claire γυρνά πίσω στον Frank (στον 20ο αιώνα), έγκυος με το παιδί του Jamie, αλλά ο Frank έχει πεθάνει, ενώ μαθαίνει πως ο Jamie δεν πέθανε στην μάχη του Κάλλοντεν. Λέει στην κόρη της, Brianna, την αλήθεια και αποφασίζει να γυρίσει πίσω στον Jamie. Στην τέταρτη σεζόν, παρακολουθούμε τους δυό τους να προσπαθούν να φτιάξουν μία νέα ζωή στην Βόρεια Καρολίνα, και να συναντούν νέους φίλους και εχθρούς. Σίγουρα, τα πράγματα περιπλέκονται όταν η Brianna ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να τους προειδοποιήσει για τον επικείμενο θάνατό τους!

Άποψη: Στη νέα σεζόν “Outlander” συμβαίνουν ταυτόχρονα πολλά αλλά και λίγα. Για άλλη μια φορά το αγαπημένο ζευγάρι της τηλεόρασης βρίσκεται καταμεσής άλλης μίας ιστορικά καίριας στιγμής: του αποικισμού της Αμερικής. Αν και τον 18ο αιώνα είχαν ήδη σχηματιστεί οι γνωστές αποικίες, το 1775 αυτές θα επαναστατούσαν για να αποκτήσουν ανεξαρτησία από το βρετανικό στέμα. Η Claire (CaItriona Balfe) και ο Jamie (Sam Heughan) θα βρεθούν αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με το βρετανικό στέμα, αφού το φινάλε της σεζόν κάνει ξεκάθαρα νύξη σε αυτό. Αν και το ιστορικό πλαίσιο της τέταρτης σεζόν είναι πολύ ενδιαφέρον, ιδίως τα επεισόδια στα οποία απεικονίζεται η σχέση των νέων αποίκων με τους ιθαγενείς, εμείς περιμέναμε περισσότερες εξεγέρσεις και περισσότερη δράση και τελικά εισπράξαμε παραπάνω σαπουνόπερα. Μπορεί η Claire με τον Jamie να ηγούνται της ιστορίας, αλλά η σειρά αφιερώνει πολύ χρόνο σε νέους χαρακτήρες, των οποίων η χημεία δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Ο ανηψιός του Jamie, Ian (John Bell), είναι μία ευχάριστη προσθήκη στο μόνιμο καστ της σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την Brianna (Sophie Skelton) και τον Roger (Richard Rankin): η σχέση τους, όπως και η χημεία τους, είναι κατά βάση αδιάφορη. Για λόγους ίντριγκας όμως, εμφανίζεται άλλος ένας χαρακτήρας, ο Stephen Bonnet (Edward Speleers), ο οποίος περιπλέκει τις ζωές και των δύο ζευγαριών. Χωρίς τον Stephen δεν θα υπήρχε η μισή σεζόν και η ιστορία της Brianna και του Roger θα ήταν ακόμα λιγότερο ενδιαφέρουσα. Φυσικά, το τέλος του δεν είναι βέβαιο, και εμείς υποψιαζόμαστε πως θα εμφανιστεί πάλι στην επόμενη σεζόν.

Θα λέγαμε, με βαριά καρδιά, πως η τέταρτη σεζόν “Outlander” είναι η λιγότερο χαρακτηριστική της σειράς, αφού εώς τώρα έχουμε συνηθίσει σε πολλές μάχες, πολλή δράση, πολύ σεξ, και ατέλειωτες σκηνές με τους Claire και Jamie, οι οποίοι μαζί με τον Ian, την Jocasta (Maria Doyle Kennedy) και τον Murtagh (Duncan Lacroix) ωθούν την σειρά μπροστά. Χωρίς αυτούς και την πλούσια ιστορία των ιθαγενών, η τέταρτη σεζόν του “Outlander” θα ήταν μία πλήρης αποτυχία.

Εμείς, ως φαν των βιβλίων και της σειράς, θεωρήσαμε την τέταρτη σεζόν φλύαρη και αποπροσανατολισμένη. Φυσικά, δεν πτοούμαστε, και ελπίζουμε σε μία πέμπτη πολύ καλύτερη σεζόν στο μέλλον!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Osmosis" season 1: Black Mirror made in... France

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό το ζήτημα της τεχνολογίας γίνεται το επίκεντρο σε...
2 ώρες

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στις ρίζες

Και έτσι απλά, ξαφνικά και σε ταχύτατους ρυθμούς, η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ,...
8 ώρες

Δύο ελληνικές ταινίες στο Σαράγιεβο

Άλλες δύο ελληνικές μικρού μήκους ταινίες περνουν τα σύνορα και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους...
9 ώρες