Masters of Sex - Season 3. Review

Δημοσίευση: 3 Νοε. 2015, 20:11

Ο Δρ. Μπιλ Μάστερς, οι γυναίκες του, μπόλικα παιδιά, 2 βιβλία και η αναζήτηση ενός επαναστατικού... love potion

Η 3η σεζόν του “Masters of Sex” μας φέρνει στη χρονιά 1965 (η προηγούμενη σεζόν διαδραματιζόταν την περίοδο 1958-1961). Το πρώτο επεισόδιο, πλούσιο σε πρόσωπα και ηλικίες, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο σε εξελίξεις σε διάφορα ‘ανοιχτά’ κεφάλαια του κεντρικού ζευγαριού Μπιλ-Βιρτζίνια. Οι διακοπές της διευρυμένης "οικογένειας" Μάστερς-Τζόνσον σε ένα εξοχικό στη λίμνη μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα δύο μεγαλωμένα πια παιδιά της Βιρτζίνια, τα οποία φαίνεται πως θα επηρεάσουν καθοριστικά τις ισορροπίες στις σχέσεις των μεγάλων.

Ειδικά η Τέσα (το ακόμα αχώνευτο... "Ορφανό" Ιζαμπέλ Φέρμαν) θα έχει καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια της σειράς με τις σεξουαλικές αναζητήσεις της, την κόντρα με την μητέρα της και τις δολοπλόκες διαθέσεις της (ο γιος της Βιρτζίνια παίρνει το όπλο του και μας εγκαταλείπει σύντομα). Από την άλλη, ο Τζόνι, ο μεγάλος γιος του Μπιλ και της Λίμπι, μοιάζει να έχει τελικά τα κότσια να τα βάλει με τον πατέρα του, αλλά και να... σπάσει και τα δικά μας νεύρα.

Παράλληλα, η ενασχόληση του συγγραφικού δίδυμου με την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου τους θα οδηγήσει σε μια σειρά από διάφορες υπο-πλοκές.

Από το δεύτερο όμως επεισόδιο και μετά, ο βασικός ιστός της ιστορίας αρχίζει να "κολλάει" και να χάνει την –ερωτική και μη-  χημεία του. Η 3η σεζόν δυστυχώς αποδείχθηκε μάλλον ανίκανη να μας φέρει σε... κορύφωση. Πολλοί δευτερεύοντες ή και ανυπόφοροι χαρακτήρες με λίγο-πολύ ατελείς, άχαρες ή ανούσιες ιστορίες ασθενών και άλλων προσώπων. Ήρωες από προηγούμενες σεζόν, πρώην σύζυγοι, εραστές, γείτονες, μωρά και παιδιά να έρχονται και να φεύγουν αφήνοντας ανολοκλήρωτες υποθέσεις.

Ο Μπιλ (Μάικλ Σιν), αν και στη σεζόν αυτή, κάνει φιλότιμη προσπάθεια να ξεπεράσει τον εαυτό του και τις προκαταλήψεις του, χάνει το παιχνίδι από τις γυναίκες που τελικά έχουν – για τα καλά - το πάνω χέρι. Η flirty Βιρτζίνια (Λίζι Κάπλαν) παραμένει ευχάριστα απρόβλεπτη, αναζητώντας, έστω άγαρμπα, την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική της εξέλιξη και την προσωπική της ευτυχία. Η Λίμπι (Κέιτλιν Φιτζέραλντ) συνεχίζει τον δικό της αγώνα ανεξαρτησίας και της βγάζουμε το καπέλο, γιατί κατορθώνει να είναι από τη μία η ήρεμη, ολίγον τι ψυχρή, άψογη σύζυγος και μητέρα, και από την άλλη, έχοντας πλέον συμφιλιωθεί με την κατάσταση που αφορά στην σχέση της με τον Μπιλ, αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό και για τη δική της ικανοποίηση. Η Μπέτι (Αναλί Άσφορντ), η ψυχή του γραφείου, κινεί τα ηνία και μας κάνει συνένοχους σε μικρά ενδιαφέροντα και συχνά αστεία ενσταντανέ της ζωής της, ενώ η newcomer Νόρα (η Έμιλι Κίνεϊ του "Walking Dead”) προς στιγμήν μας "ξεγελά", προτού υποκύψει στις θεοσεβούμενες πεποιθήσεις της. Η Μάργκαρετ (η βραβευμένη με Emmy για τον συγκεκριμένο ρόλο Άλισον Τζάνεϊ) κάνει ένα "τολμηρό" comeback, το οποίο, όμως, μένει κι αυτό ημιτελές.

Στην σεζόν αυτή εμφανίζεται και ένας νέος χαρακτήρας, o οποίος σύντομα αναδεικνύεται σε αντίζηλο του Μπιλ: ο γόης αρωματοποιός/επιχειρηματίας Νταν Λόγκαν (Τζος Τσαρλς, ο "κολλητός” της "Good Wife”), ο οποίος "μυρίζει" σκάνδαλο και ανατροπές μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο. Εάν πετύχαινε η συνταγή του επαναστατικού love potion που φιλοδοξούσε να “μαγειρέψει”, πιθανότατα θα έκανε πιο ενδιαφέρουσες και πικάντικες τις σχέσεις των ηρώων και τα ups and downs τους. Αυτό που σίγουρα κατάφερε, πάντως, ο Λόγκαν, ήταν να αναγκάσει τον Μπιλ να αναθεωρήσει όλα όσα εκλάμβανε ως δεδομένα μέχρι τότε και να προβεί σε μια εκ βαθέων αυτοκριτική, η οποία εξάπτει τη φαντασία μας για την πορεία του χαρακτήρα στην επόμενη σεζόν.

Αυτό για το οποίο σίγουρα θα θυμόμαστε την 3η σεζόν είναι η γαργαλιστική ποικιλία στις ιστορίες αγάπης και ερωτικές συνευρέσεις ανάμεσα σε χαρακτήρες όλων των ηλικιών και των... φύλων, με την παράσταση να κλέβει ένα αναπάντεχο τρίο.

Η 1η σεζόν διέθετε όλα τα απαραίτητα προκαταρκτικά μιας νέας πρωτότυπης τηλεοπτικής σειράς που βασίζεται σε αληθινά πρόσωπα, προκαλώντας τον καλοδεχούμενο... ερεθισμό. Η 2η σεζόν (για εμάς η καλύτερη μέχρι στιγμής – σας θυμίζουμε ότι οι συντάκτες του MOVE IT την κατέταξαν στην 7η θέση ανάμεσα στις Καλύτερες Τηλεοπτικές Σειρές του 2014), σταθεροποίησε την διέγερση του θεατή, που εξοικειωμένος, πλέον, με τους βασικούς χαρακτήρες παρακολουθούσε πια μικρότερης εμβέλειας σκηνές με μεγαλύτερη δραματική βαρύτητα, πέρα από τις ρομαντικές αναζητήσεις των ηρώων. Οι σκηνές που διαδραματίζονταν μάλιστα μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου – τακτικό σημείο συνάντησης για τα κρυφά ραντεβού των δύο πρωταγωνιστών – ήταν εξαιρετικές, θυμίζοντας καλοδουλεμένα θεατρικά μονόπρακτα. Στην 3η σεζόν μόνο το προτελευταίο επεισόδιο («Party of four») είχε αντίστοιχες αρετές.

Παρά την σχετικά "αδέξια" αυτή σεζόν με τα διάφορα σκαμπανεβάσματα και loose ends, συνεχίζουμε να αγαπάμε το "Masters of Sex”, μια από τις πιο κομψές πρόσφατες τηλεοπτικές σειρές. Η αδιαμφισβήτητη κοινωνική και ιστορική γοητεία της εποχής ('50s – '60s), σε συνδυασμό με τη βαρύτητα μιας πρωτοποριακά τολμηρής ιατρικής έρευνας, καθώς και το πραγματικά καλό casting, είναι μερικοί μόνο λόγοι για τους οποίους αναμένουμε με αγωνία (και) την 4η σεζόν, με την ευχή/φαντασίωση να φέρει την "κορύφωση" ή και τη "λύση" της σεναριακής σεξουαλικής πράξης, εστιάζοντας με μεγαλύτερη αφοσίωση στους βασικούς χαρακτήρες και όχι τόσο σε γορίλες, μποξέρ-φαντάσματα, δωρητές σπέρματος, θρησκόληπτους και, βέβαια, σε κακομαθημένους ή παραμελημένους εφήβους.

Γιόλα Χριστούλα - Χάρης Παπαπαναγιώτου

 

Δημοσίευση: 3 Νοε. 2015, 20:11

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE
Τα γράψαμε για το "Μην ανοίγεις την πόρτα" των...
2 ώρες
Ο Κρίστοφερ Μακουάρι και ο Τομ Κρουζ φαίνεται ότι...
11 ώρες
To Cinobo φιλοξενεί πλέον στην streaming πλατφόρμα του, όλη...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754