"Luke Cage" season 2: Old fashioned βρωμόξυλο

Δημοσίευση: 17 Aug 2018, 14:38
Συντάκτης:

Σύνοψη: Για όσους δεν θυμούνται, η πρώτη σεζόν μας σύστησε τον Luke Cage (Mike Colter), έναν υπερήρωα ο οποίος λόγω γενετικών πειραμάτων απέκτησε ένα τόσο σκληρό και αδιαπέραστο δέρμα που ούτε σφαίρες δεν μπορούν να τον πληγώσουν. Στην πρώτη σεζόν, τον ρόλο του κακού τον είχε αναλάβει ο Cornell “Cottonmouth” Stokes (Mahershala Ali) αλλά τελικά η Mariah Dillard-Stokes (Alfe Woodard) αποδείχθηκε ακόμα πιο μοχθηρή. Στη δεύτερη σεζόν η Mariah συνεχίζει να είναι ο εγκληματικός δυνάστης του Harlem, μόνο που προσπαθεί να εξαπλώσει την αυτοκρατορία της με ένα τρόπο που τα έσοδά της θα δικαιολογούνται νόμιμα στην εφορία, ενώ αποκτά και έναν εχθρό: τον John “Bushmaster” McIver (Mustafa Shakir), τον νέο Τζαμαϊκανό thug, με τον οποίο ο Luke Cage έχει σοβαρό πρόβλημα, διασχίζοντας ένα καινούργιο μονοπάτι που βρίσκεται ανάμεσα στην παρανομία και την νομιμότητα. Άραγε η ηθική του Luke θα υπερισχύσει ή θα είναι άλλο ένα εμπόδιο για την ανέλιξή του;

Άποψη: Ας αρχίσουμε από τα βασικά: η δεύτερη σεζόν Luke Cage αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρουσα από το έκτο επεισόδιο και ύστερα: ως τότε διαπιστώνουμε αρκετές αχρείαστες σκηνές και μη ρεαλιστικούς διαλόγους, με την ερμηνεία πολλών ηθοποιών (βλέπε Alfe Woodard) να παραπέμπει σε σαπουνόπερα του 2000. Παρ’όλα αυτά, βρίσκουμε τις καλύτερες σκηνές όταν οι ίδιοι χαρακτήρες συνδιαλέγονται περισσότερο με τον εαυτό τους: τί επιζητούν, τί τους πονά, και επίσης πως οι ίδιοι ορίζουν τον εαυτό τους ώς Αφροαμερικάνοι. Είτε θα είναι μία σκηνή με τον Luke και την Claire (Rosario Dawson) να διαφωνούν για το πώς ένας ήρωας θα πρέπει να ζεί τη ζωή του, είτε μία πολύ ιδιαίτερη σκηνή ανάμεσα στον Shades και ένα πρώην ερωτικό ενδιαφέρον του, μόνο τότε καταφέρνει η σειρά να μας μεταφέρει την πραγματική ανθρωπιά των χαρακτήρων της. Με άλλα λόγια, μόνο όταν οι χαρακτήρες έχουν βίαια συναισθηματικά ξεσπάσματα και η πλοκή αναγκαστικά παίρνει άλλη τροπή, μπορεί το “Luke Cage” να παρουσιάσει τους χαρακτήρες του ως ανθρώπους.

Το καλύτερο παράδειγμα ενός τέτοιου χαρακτήρα είναι η ντετέκτιβ Misty Knight (Simone Missick), η οποία εμφανίζεται ως μία σκληροτράχηλη γυναίκα, αλλά ταυτόχρονα ευάλωτη, δυνατή, χαρισματική και τελικά προσαρμοστική. Έχοντας πάντα την ηθική για πυξίδα της, η Misty ακολουθεί τις περισσότερες φορές τον νόμο, άλλες όμως επιδεικνύει την δυνατότητά της να κρίνει η ίδια τί είναι αντικειμενικά νόμιμο. Επίσης, η Misty παρουσιάζει άλλο ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό: είναι αστεία, κάτι που ο Luke δεν είναι. Ο Colter παραδίδει μία αψεγάδιαστη ερμηνεία, αλλά παραείναι τέλειος καθ’όλη τη διάρκεια και των δύο σεζόν. Ίσως στην τρίτη σεζόν θα τον δούμε να συμπεριφέρεται πιο ανθρώπινα. Επίσης, η ερμηνεία του Shakir που υποδύεται τον υπερ-κακό Bushmaster, είναι αρκετά καλή (ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνουμε λόγω της βαριάς Τζαμαϊκανής προφοράς αν μιλά ή αν τραγουδά), καθώς ο χαρακτήρας του είναι τελικά a force to be reckoned with.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα action sequences είναι και αυτά φοβερά, καθώς ο Bushmaster είναι master του Capoeira. Μέχρι στιγμής λοιπόν, μόνο ο Iron Fist και ο Bushmaster εξιτάρουν το ενδιαφέρον του θεατή, γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, καταντά μονότονο σε όλες τις σειρές της Marvel να παρακολουθούμε old-fahsioned βρωμόξυλο! Το Luke Cage θα το απολαύσετε, αρκεί να έχετε λίγο υπομονή.

Δημοσίευση: 17 Aug 2018, 14:38
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE
Τα γράψαμε για το "Μην ανοίγεις την πόρτα" των...
5 ώρες
Ο Κρίστοφερ Μακουάρι και ο Τομ Κρουζ φαίνεται ότι...
14 ώρες
To Cinobo φιλοξενεί πλέον στην streaming πλατφόρμα του, όλη...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754