Η Σίνθια Νίξον για Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης - ΝΟΤ

Υποστηρικτές των δημοκρατικών πλησίασαν την ηθοποιό, που έγινε γνωστή υποδυόμενη την «Μιράντα» στη δημοφιλή σειρά «Sex & the City» και την ενθάρρυναν να διεκδικήσει το αξίωμα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η Σίνθια Νίξον, που είναι πολιτικά δραστήρια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δεν έχει πάρει θέση δημόσια για το θέμα έως τώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο διευθυντής της «Alliance for Quality Education» δήλωσε στην WSJ ότι η ηθοποιός διαθέτει προοδευτικά διαπιστευτήρια και ότι η υποψηφιότητά της θα ενθουσιάσει τους ψηφοφόρους.

Update 12/3/18: Η Νίξον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, άρχισε να επιλέγει συνεργάτες, κάποιοι από τους οποίους εργάστηκαν για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο. «Πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης την ενθαρρύνουν να είναι υποψήφια. Αν και όποτε λάβει απόφαση, σίγουρα εγκαίρως, θα αποκαλύψει τα σχέδιά της» δήλωσε η εκπρόσωπος της ηθοποιού, Ρεμπέκα Κάπελαν.

Η Νίξον, 51 ετών, δεν ασχολείται πρώτη φορά με την πολιτική. Έχει διαφωνήσει δημόσια με τον νυν Δήμαρχο της Νέας Υόρκης για θέματα δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ υποστηρίζει την αύξηση της χρηματοδότησης για τα δημόσια σχολεία και εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα έχει συλληφθεί έξω από το δημαρχείο της Νέας Υόρκης στη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια εκπαίδευση. Έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και έχει ταχθεί υπέρ του πρώην Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Update 16/3/18: Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της. Αν εκλεχθεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Update 14/9/18: Η Νίξον απέτυχε τελικά να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Συγκέντρωσε το 34,4% των ψήφων με τον αντίπαλο της Άντριου Κουόμο να επικρατεί με 65,6%

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 5 Aug 2017, 17:12
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά την επιτυχία της πρώτης φοράς του Sleepless movie...
2 ώρες
Ο Steven Soderbergh, ένας σκηνοθέτης που θα μπορούσε να...
3 ώρες
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Μας πήρε ώρες η καταμέτρηση, αλλά άξιζε τον κόπο. Βλέπετε,...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
35700
Spentzos
17700
Village
16200
Feelgood
13835
Feelgood
8575