Η πρώτη ελληνική computer screen movie στις αίθουσες

Δημοσίευση: 14 Ιαν. 2019, 16:27
Συντάκτης:

Έπειτα από την επιτυχημένη πρώτη προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε και το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας, το Scopophilia βγαίνει στις αίθουσες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας! Στις 07 Φεβρουαρίου, η ταινία κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας και καλεί τους θεατές σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εμπειρία οπτικοακουστικής αφήγησης.

Και αυτό γιατί το Scopophilia ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος που άρχισε να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια, το computer screen movie, καθώς βασίζεται στην ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου και η ιστορία της ξεδιπλώνεται από οθόνες υπολογιστών. Για την ακρίβεια, η εν λόγω ταινία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή, ενώ το είδος συγκαταλέγεται από ταινίες που μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τις περισσότερες να είναι από τις ΗΠΑ. Η ιστορία της ταινίας αφορά τον Αλέξη, ο οποίος γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Η ταινία θα προβάλλεται στην Αθήνα σε αποκλειστικές προβολές στον Μικρόκοσμο, ενώ στη Θεσσαλονίκη στον Φαργκάνη. Επίσης, οι προβολές θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις, όπως τη Λάρισα, την Ρόδο και την Αλεξανδρούπολη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες. 

Τη σκηνοθεσία του Scopophilia υπογράφουν οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ την παραγωγή οι Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, και η Τζόυς Ευείδη.

H κριτική μας για το φιλμ και το τρέιλερ, εδώ.

Update 7/2/19: Οι προβολές στην Αθήνα ξεκίνησαν. Καθημερινά στις 22:30 στο Κινηματογράφος Μικρόκοσμος / Mikrokosmos Cinema. Το Σάββατο και την Κυριακή στις 16:30 στο Ααβόρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Glow" season 3: Dream big!

Σύνοψη: Οι υπέροχες κυρίες της πάλης, a.k.a. the Gorgeous Ladies of Wrestling μετακομίζουν στο...
19 ώρες

"Rambo V: Last Blood": Ώρα για το τρέιλερ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα για να...
19 ώρες

Η "Λεωφόρος Πατησίων" υποψήφια για Ευρωπαϊκό "Όσκαρ"

Η "Λεωφόρος Πατησίων" του Θανάση Νεοφώτιστου συνεχίζει να κάνει εντύπωση και να αποσπά θετικά...
20 ώρες