Η Φίνος Φιλμ βρήκε και προβάλλει την απαγορευμένη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Δημοσίευση: 22 Δεκ. 2017, 19:33

Η Φίνος Φιλμ μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, ανακοίνωσε την προβολή μιας εξαιρετικά σπάνιας ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

«Συμβαίνει τώρα! Η «Αλίκη» βρέθηκε και αποκαταστάθηκε. Λίγο υπομονή ακόμα..

#aliki #restoration» έγραψαν οι άνθρωποι της εταιρίας στο facebook ποστάροντας ταυτόχρονα και ένα teaser από μια ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που ελάχιστοι θυμούνται.

Πρόκειται για το φιλμ μιας ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη που έχει να προβληθεί 50 ολόκληρα χρόνια. Η ταινία «Aliki my love» ήταν η πρώτη προσπάθεια της Ελληνίδας ηθοποιού να κάνει άνοιγμα στην αγορά του εξωτερικού.

Η ταινία, η οποία σύμφωνα με όσα γράφτηκαν τότε, είχε τολμηρές σκηνές και μια αφίσα που συζητήθηκε (κυκλοφόρησε μόνο στο εξωτερικό), αλλά δεν φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα το κοινό.

Το κόστος της ταινίας ξεπέρασε τα 9 εκατομμύρια (δραχμές) όταν για μια συνηθισμένη ελληνική ταινία της εποχής το ποσό άγγιζε το 1 εκατομμύριο, ενώ και ο Μάνος Χατζιδάκις, κλήθηκε να συνθέσει την μουσική και τα τραγούδια της ταινίας, σε σκηνοθεσία Ρούντολφ Μάτε, πέντε φορές υποψήφιου για Όσκαρ για την φωτογραφία στα Cover Girl (1944), Sahara (1943), The Pride of the Yankees (1942), That Hamilton Woman (1941) και Foreign Correspondent (1940)

Σύμφωνα με το σενάριο του George Sen George, η Βουγιουκλάκη υποδυόταν μια νησιωτοπούλα που ερωτεύεται έναν Αμερικάνο playboy (Jess Conrad), ο οποίος βρίσκεται στο νησί της για να εκτιμήσει μια κληρονομιά που του άφησαν.

Μετά από χρόνια η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλώντας για την ταινία και την εισπρακτική της αποτυχία είχε σχολιάσει ότι το μεγάλος λάθος ήταν ότι πήραν την επιτυχημένη συνταγή της «Μανταλένας» και την αντέγραψαν δημιουργώντας μια κακή απομίμησή της και όχι ένα νέο, φρέσκο προϊόν.

Η συγκεκριμένη έμεινε για χρόνια κλεισμένη στα συρτάρια της εταιρίας ξεχασμένη από τον κόσμο και από τους ανθρώπους της Φίνος Φιλμ.

Οι άνθρωποι της εταιρίας μετά από πολλά χρόνια βρήκαν μια κόπια της η οποία μπορεί να επεξεργαστεί και σε λίγο καιρό θα την προβάλλουν κανονικά ώστε το κοινό να δει την ταινία που ελάχιστοι έως τώρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos