Η... famous κριτική επιτροπή της Berlinale 2012

Δημοσίευση: 21 Δεκ. 2011, 13:56

Πολλά γνωστά ονόματα απαρτίζουν την φετινή επιτροπή του διεθνούς κινηματογραφικού Φεστιβάλ στο Βερολίνο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9 έως και τις 19 Φεβρουαρίου και με το MOVE IT (αν όλα πάνε καλά) να εκπροσωπείται από 5 (!) συνεργάτες.

Με τον σκηνοθέτη του "Μυστικά και Ψέμματα) -μεταξύ άλλων- Μάικ Λι να αποτελεί τον πρόεδρο (σε είχε ενημερώσει το MOVE IT με σχετικό tweet), τα υπόλοιπα μέλη μιας κριτικής επιτροπής - συνώνυμο του πολυσυλλεκτικού, είναι τα ακόλουθα:

Ο Αντον Κόρμπιν, ο Ολλανδός φωτογράφος, βιντεοκλιπάς (σχεδόν μόνιμος συνεργάτης των ΘΕΩΝ DEPECHE MODE, μεταξύ άλλων, δες φωτό) και προσφάτως σκηνοθέτης ("Control", "The American").

Ο Ασγκάρ Φαρχαντί, ο Ιρανός σκηνοθέτης του «Ενας Χωρισμός», ο οποίος κέρδισε στην περσινή Μπερλινάλε τη Χρυσή Αρκτο και τις Αργυρές Αρκτους γυναικείας και ανδρικής ερμηνείας, ενώ το 2009 είχε κερδίσει την Αργυρή Αρκτο σκηνοθεσίας για το «Σχετικά με την Ελι».

Η Σαρλότ Γκενσμπούρ, ηθοποιός και τραγουδίστρια και μούσα πλέον του Λαρς Φον Τρίερ.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος ξεκίνησε από το "Donnie Darko" και έφτασε στο... "Βασιλιάς της Περσίας" :P.

Ο Φρανσουά Οζόν, ο Γάλλος σκηνοθέτης του «8 Γυναίκες» και πολλών άλλων.

Ο Μπουαλέμ Σανσάλ, αλγερινός συγγραφέας με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία (στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης του απονεμήθηκε το βραβείο Ειρήνης).

Η Μπάρμπαρα Σούκοβα, Γερμανίδα ηθοποιός που έχει συνεργαστεί με Φασμπίντερ και Τρίερ.

Μήπως να κανονίζαμε συνεντεύξεις με τα μέλη της κριτικής επιτροπής;;;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos