Χρυσά Βατόμουρα 2019: Οι υποψηφιότητες

Δημοσίευση: 23 Ιαν. 2019, 13:59
Συντάκτης:

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι το «Gotti» ή το γκροτέσκο έτσι κι αλλιώς «Happytime Murders» θα βρίσκονταν στην shortlist των φετινών Xρυσών Βατόμουρων aka των χειρότερων ταινιών της φετινής χρονιάς. Και όπως αναφέρουν και οι κριτικές και το «Holmes & Watson» με δυσκολία παρακολουθείται (εδώ έχει προγραμματιστεί να προβληθεί την Πέμπτη 31/1/19).

Η χαβαλέ έκπληξη των φετινών υποψηφιοτήτων ήταν η διπλή υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ (στον Α' Ανδρικό Ρόλο και στο Χειρότερο Ζευγάρι), αλλά και αυτή της Μελάνια Τραμπ στον Β' Γυναικείο. Στο παρελθόν, ο Τραμπ έχει κερδίσει Χρυσό Βατόμουρο για την έκτακτη εμφάνισή του στον ρόλο ενός επιχειρηματία, στην κωμωδία του 1989 με τίτλο «Ghosts Can’t Do It», με πρωταγωνίστρια την Μπο Ντέρεκ. Η… μπάλα μπήρε επίσης από την Έλεν Μίρεν και τον Τζόνι Ντεπ, μέχρι τον Μπρους Ουίλις και την Μελίσα ΜακΚάρθι.

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι ένας θεσμός που ισχύει από το 1980. Τα βραβεία θεωρούνται τα αντι-Όσκαρ. «Με το χρηματιστήριο να παραπαίει, την πιθανότητα καθαίρεσης του προέδρου των ΗΠΑ, τις φονικές δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες, τις πολύνεκρες επιθέσεις και μια σειρά από συμφορές που προσέλαβαν σχεδόν βιβλικές διαστάσεις, το 2018 ήταν μια χρονιά γεμάτη καταστροφές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του θεσμού, Τζον Γουίλσον. «Και έπειτα ήταν και οι ταινίες της περασμένης χρονιάς», συμπλήρωσε.Οι υποψήφιοι και οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων ψηφίζονται από περίπου 1.000 μέλη της Ένωσης των Χρυσών Βατόμουρων, σε 24 χώρες, τα οποία ψηφίζουν διαδικτυακά και πληρώνουν συνδρομή μέλους 40 δολάρια. Οι νικητές των φετινών βραβείων για τις χειρότερες ταινίες θα παραλάβουν ένα τρόπαιο βαμμένο χρυσό με σπρέι, σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της τελετής των Όσκαρ, στις 24 Φεβρουαρίου. Οι υποψηφιότητες:

Χειρότερη Ταινία

«Gotti» / «The Happytime Murders» / «Holmes & Watson» / «Ρομπέν των Δασών» / «Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων»

Χειρότερη Ηθοποιός

Τζένιφερ Γκάρνερ - «Peppermint» / Άμπερ Χερντ - «London Fields» / Μελίσα ΜακΚάθρι - «The Happytime Murders» και «Life of the Party» / Έλεν Μίρεν - «Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων» / Αμάντα Σέιφριντ - «The Clapper»

Χειρότερος Ηθοποιός

Η φωνή του Τζόνι Ντεπ - «Σέρλοκ Ζουμπόμς» / Γουίλ Φέρελ - «Holmes & Watson» / Τζον Τραβόλτα - «Gotti» / Ντόναλντ Τζ. Τραμπ - «Death of a Nation» και «Fahrenheit 11/9» / Μπρους Γουίλις - «Death Wish»

Χειρότερος Β' Ανδρικός Ρόλος

Τζέιμι Φοξ - «Ρομπέν των Δασών» / Η φωνή του Λουντάκρις - «Show Dogs» / Τζόελ ΜακΧέιλ - «The Happytime Murders» / Τζον Σ. Ράιλι - «Holmes & Watson» / Τζάστις Σμιθ - «Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε»

Χειρότερος Β' Γυναικείος Ρόλος

Κελιάν Κόνγουεϊ - «Fahrenheit 11/9» / Μάρσια Γκέι Χάρντεν - «Fifty Shades Freed» / Κέλι Πρέστον - «Gotti» / Τζας Σινκλέρ - «Slender Man» / Μελάνια Τραμπ - «Fahrenheit 11/9»

Χειρότερο Ζευγάρι επί της Οθόνης

Οποιοιδήποτε δύο ηθοποιοί ή κούκλες στο «The Happytime Murders» / Ο Τζόνι Ντεπ και η Καριέρα του που Σβήνει με Ταχύτατους Ρυθμούς στο «Σέρλοκ Ζουμπόμς» / Ο Γουίλ Φέρελ και ο Τζον Σ. Ράιλι στο «Holmes & Watson» / Η Κέλι Πρέστον και ο Τζον Τραβόλτα στο «Gotti» / Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και η ατελείωτη μικρότητά του στο «Death of a Nation» και «Fahrenheit 11/9»

Χειρότερο Ριμέικ, Rip-Off ή Σίκουελ

«Death of a Nation» / «Death Wish» / «Holmes & Watson» / «Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού» / «Ρομπέν των Δασών»

Χειρότερος Σκηνοθέτης

Ίταν Κόεν - «Holmes & Watson» / Κέβιν Κόνολι - «Gotti» / Τζέιμς Φόλεϊ - «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση» / Μπράιαν Χένσον - «The Happytime Murders» / Μάικλ και Πίτερ Σπίριγκ - «Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων»

Χειρότερο Σενάριο

«Death of a Nation» / «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση» / «Gotti» / «The Happytime Murders» / «Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων»

Aυτές είναι οι χειρότερες ταινίες του MOVE IT για το 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos