ΣΕΙΡΕΣ

Γιατί να ξεκινήσετε το iZombie

Δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2016, 13:54
Συντάκτης:

Δημοφιλής σειρά του δικτύου CW που απευθύνεται στους λάτρεις των ζόμπι και όχι μόνο αφού είναι πιο girly /λιγότερο creepy από άλλες του είδους. Στον πυρήνα της σειράς βρίσκεται η αλαβάστρινη Olivia Moore, την υποδύεται η Rose McIver (‘’Once upon a time’’, ‘’The lovely bones’’),  που τρέφεται με ανθρώπινα μυαλά (ναι μυαλά) για να μη χάσει το δικό της (έχει κάποια λογική). Λόγω της συγκεκριμένης «δίαιτας» έχει οράματα, αναλαμπές από αναμνήσεις που τις χρησιμοποιεί στην εξιχνίαση δολοφονιών και κατά συνέπεια στην απονομή δικαιοσύνης.  Υπ’ αριθμόν 1 ζόμπι όμως ο Βlaine, o ηθοποιός David Anders που δεν έχει αφήσει σειρά για σειρά, στο Once upon a time ήταν ο Victor Frankenstein, στο Vampire Diaries ο John Gilbert, στο 24 ο Josef Βazhaev, στο Heroes o Takezo Kensei.  Σε δευτερεύοντες ρόλους οι Rahul Kohli (ο geeky συνάδελφος/σύμμαχος), o γοητευτικός Robert Earl Buckley και ο Malcolm Goodwin.

Παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την ταινία ‘’Warm Bodies’’ αλλά οι δημιουργοί –ακομπλεξάριστοι- φροντίζουν να κάνουν μία έξυπνη αναφορά στην εν λόγω ταινία, στο 5ο επεισόδιο της 1ης σεζόν(thumbs up).  Σαν σειρά λειτουργεί και σε κωμικό επίπεδο με τις «ριπές» βιτριολικού χιούμορ και έτσι γίνεται ένας ελκυστικός συνδυασμός ιστορίας μυστηρίου και ευσυνείδητης μαύρης κωμωδίας. Γενικά μας διεγείρει εγκεφαλικά (φυσιολογικό με τόσους εγκεφάλους που παρελαύνουν) αλλά μας δυναμιτίζει και οπτικά μέσα από τις σπλατεριές. Χτίζεται σποραδικά το σασπένς αφού το δίδυμο Ruggiero /Rob Thomas αφηγείται συγκρατημένα τις πτυχές του μυστηρίου, ως αποτέλεσμα «αναπνέει» το δημιούργημα και δεν τρίζει ο σεναριακός σκελετός. Η συνεργασία τους κυλάει άψογα γιατί είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και στο παρελθόν, στην σειρά ‘’Veronica Mars’’.

Ωραία πινελιά οι λεζάντες που «πέφτουν» κατά τη διάρκεια κάθε επεισοδίου δίνοντας καλύτερη συνοχή ενώ δημιουργούν την αίσθηση ότι διαβάζουμε το αγαπημένο μας comic. Βγάζουμε το καπέλο στο δημιουργικό team γιατί είναι και πιασάρικες π.χ pale in comparison, just desserts, bloodbath and beyond, once bitten twice shy. Έχοντας φτάσει στα μισά του δεύτερου κύκλου (ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου) οφείλουμε να παραδεχτούμε πως δεν είναι μία «αναιμική» δημιουργία, κρατάει ακόμη αμείωτο το ενδιαφέρον μας και αγωνιούμε για το αν θα εξαπολυθεί ορδή από ζόμπι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos