Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ στον Δαναό

Δημοσίευση: 11 Οκτ. 2018, 05:05

Το ντοκιμαντέρ "Ευρώπη, το όνειρο" των Αννέτας Παπαθανασίου και Άγγελου Κοβότσου θα προβληθεί τέσσερις φορές στον κινηματογράφο Δαναό και αφορά τις ξεχωριστές ιστορίες τριών εφήβων προσφύγων.

<a href="/nea/mia-tainia-gia-athlima-toy-paidioy-kai-toy-gonioy-se-taniothiki-kai-danao/65534">Μια ταινία για το άθλημα του παιδιού και του γονιού σε Τανιοθήκη και Δαναό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜια ταινία για το άθλημα του παιδιού και του γονιού σε Τανιοθήκη και Δαναό

Μια παραγωγή της TopCut-Modiano σε συμπαραγωγή ΕΡΤ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για την ταινία: Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος, και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια “τέλεια” Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, που τους φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό τους, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις. Ο 16χρονος Ανδρέας ζει στην Πάτρα με την οικογένειά του και ονειρεύεται το μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη για σπουδές και για δουλειά. Το μεγάλο εμπόδιο είναι η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά του, αλλά και η δική του δυσκολία να προσαρμοστεί στη σκληρή πραγματικότητα. Ο 16χρονος Σύρος πρόσφυγας Αμπντάλα ζει σε έναν ξενώνα για ανήλικους άστεγους. Ο 17χρονος Αφγανός Αλή Ρεζά ζει στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ΑΒΕΞ και προσπαθεί κάθε μέρα να περάσει παράνομα από το λιμάνι στην Ιταλία. Έχουν και οι τρεις τα ίδια όνειρα και αγωνίζονται, ο καθένας με το δικό του τρόπο του, να τα πραγματοποιήσουν. Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές τους σε Πάτρα, Βιέννη και Στοκχόλμη. Κι όλα αυτά σε μια δυσοίωνη ευρωπαϊκή πραγματικότητα που σύντομα μπορεί να μετατραπεί σε όνειρο - εφιάλτη γι’ αυτούς που εκπατρίζονται για να επιβιώσουν βιολογικά και οικονομικά.

Μετά το τέλος της κάθε προβολής θα υπάρχει ένας επίτιμος προσκεκλημένος ο οποίος θα συζητά με τους δημιουργούς της ταινίας και με το κοινό πάνω στα κεντρικά ζητήματα που θέτει η ταινία: Τις επιπτώσεις της οικονομικής και μεταναστευτικής ευρωπαϊκής κρίσης στον ψυχικό κόσμο των νέων και ιδιαίτερα των εφήβων.

13 Οκτωβρίου Λευτέρης Παπαγιαννάκης Αντιδήμαρχος Αθήνας για τη Μετανάστευση, «Δυσκολίες ένταξης».

14 Οκτωβρίου Δημήτρης Παπαδημούλης Ευρωβουλευτής, «Η Ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης».

20 Οκτωβρίου Πάρις Τσάρτας τακτικός καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου του Αιγαίου «Τουρισμός και κρίση ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά»

21 Οκτωβρίου Μαρία Ηλιοπούλου ψυχολόγος – ψυχοπαιδαγωγός, Αντιδήμαρχος Αθήνας για το παιδί «Εφηβική ψυχολογία και προβλήματα στην εκπαίδευση».

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Αννέτα Παπαθανασίου και Άγγελος Κοβότσος. Φωτογραφία : Δημήτρης Κορδελάς. Ήχος : Αντώνης Σαμαράς. Μοντάζ : Χρόνης Θεοχάρης. Μουσική : Μαρία – Χριστίνα Κριθαρά. Παραγωγή : TopCut-Modiano. Συμπαραγωγή ΕΡΤ. Με την υποστήριξη του ΕΚΚ και του Creative Europe / Media

Κινηματογράφος "Δαναός". Για 4 προβολές στις 13,14, 20 και 21 Οκτωβρίου στις 16:00

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 11 Οκτ. 2018, 05:05
Ενημέρωση: 11 Οκτ. 2018, 05:05
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο