ΣΕΙΡΕΣ

Είδαμε: "The Night Manager"

Δημοσίευση: 12 Απριλίου 2016, 13:04
Συντάκτης:

Μία από τις πιο ακριβές παραγωγές του BBC, η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John le Carré, "The Night Manager" (Τinker, Tailor, Soldier, Spy, The Tailor of Panama, The Constant Gardener) του 1993, είναι προσαρμοσμένο στην εποχή μας.
Ο πρώην Βρετανός στρατιώτης και νυν μάνατζερ ξενοδοχείου Jonathan Pine (Τομ Χίντλστοουν) ξεκινά να δουλεύει ως κατάσκοπος στην υπηρεσία της Angela Burr για να εντοπίσει τη σχέση μελών της βρετανικής MI6 και κυβέρνησης με το παρόνομο εμπόριο όπλων. Πρέπει να εισχωρήσει έτσι στον κύκλο του ζάμπλουτου Richard Onslow Roper (Χιου Λόρι), και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Το μυθιστόρημα προοριζόταν να γίνει ταινία, αλλά τελικά κανείς δεν μπορούσε να χωρέσει τη δράση σε δύο ώρες. Τα έξι ωριαία επεισόδια έλυσαν τα χέρια όλων!
Είναι όμως καλό; Ναι, αλλά έχει ένα πρόβλημα: το ξεχνάς αμέσως. Με λίγες λέξεις "κακό δεν το λες, αλλά...".
Δεν είναι κακό βέβαια που δεν ακολουθεί τη μόδα του εντυπωσιασμού, να έχει μια σκηνή ή ένα φινάλε που θα συζητηθεί την επόμενη μέρα στα Μέσα. Σκηνοθετημένο από την Susanne Bier, η γνωστή Δανέζα δημιουργός των "Brothers", "After the Wedding" και του οσκαρικού "In a Better World", κρατά το ενδιαφέρον στα πρώτα 2 επεισόδια, αλλά η αγωνία φθίνει αντί να απογειωθεί στο τέλος, καθώς όλα είναι προβλέψιμα, δεν υπάρχει καμία μεγάλη ανατροπή που συνήθως συνοδεύουν τα κατασκοπευτικά θρίλερ.


Ενδιαφέρεται περισσότερο στους χαρακτήρες, καθώς εκεί βρίσκεται όλη η δράση. Ο πρωταγωνιστής ζει 2,3 διαφορετικούς χαρακτήρες. Ολοι έχουν μυστικά, όλοι θέλουν να νομίσουν οι άλλοι κάτι άλλο. Τα πολλά ονόματα σε μπερδεύουν στο ξεκίνημα, αλλά η σειρά ξεχωρίζει αμέσως το καλό με το κακό. Ο Χίντλστοουν είναι ο καλός. Παραείναι καλός. Ατσαλάκωτος. Με τα ωραία μαλλιά, το γυμνό σώμα, το σίγουρο βάδισμα. Λες και κάνει οντισιόν για επόμενος 007. Σε αντίθεση με τον Λόρι που είναι ο νέος τύπος κακού. Τόσα λεφτά που νιώθει θεός. Αδίστακτος αλλά και απρόβλεπτος, ορίζει κάθε σκηνή στην οποία είναι παρών. Ξέρεις ότι δεν έχει όρια, αλλά θα θέλαμε η σειρά να του είχε δώσει μερικές στιγμές ακόμα...


Κόστισε πολλά λεφτά και αυτό φαίνεται. Ταξίδια, πανάκριβα ξενοδοχεία, εστιατόρια, αυτοκίνητα. Το στοιχείο του σεξ είναι υπερτονισμένο με την φίλη του Λόρι να παίζει καθοριστικό ρόλο. H Elizabeth Debicki ανέλαβε το ρόλο, πανέμορφη και σέξι, αλλά χωρίς μυστήριο και εκπλήξεις.
Αν είσαι γυναίκα θα χαζεύεις -μάλλον- τον Χίντλστοουν, αν είσαι άνδρας θα θες τα λεφτά του Λόρι. Αν θες φοβερή τηλεόραση, πας παρακάτω.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos