ΣΕΙΡΕΣ

Το "Άρωμα" σε τηλεοπτική σειρά

Δημοσίευση: 22 Νοε. 2018, 15:58
Συντάκτης:

To «Άρωμα»/1985 του Γερμανού Πάτρικ Ζίσκιντ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα του 20ου αιώνα, αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα πυκνογραμμένο και τρομερά δύσκολο να οπτικοποιηθεί και να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη, όπως αποδείχθηκε με το επιμέρους όμορφο, αλλά συνολικά εντελώς άνισο φιλμ του Τομ Τίκβερ το 2006, «Perfume: The Story of a Murderer».

<a href="/nea/baby-reindeer-afoplistika-amfisimo-anatrihiastika-realistiko/69792">"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό

Ίσως θα ήταν θεωρητικά πιο προσιτό να γίνει μια προσπάθεια για τηλεοπτική σειρά, ώστε σε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο να αναπτυχθεί και να αποδωθεί η ιστορία του αρωματοποιού που δολοφονεί γυναίκες στην Γαλία του 18ου αιώνα και χρησιμοποιεί τη μυρωδιά του σώματός τους, ώστε να δημιουργήσει το απόλυτο άρωμα.

Κάτι τέτοιο σκέφτηκε προφανώς ο επίσης Γερμανός Φίλιπ Κάντελμπαχ («Generation War»), ο οποίος έστησε μια ελεύθερη απόδοση της ιστορίας στην τηλεοπτική σειρά 6 επεισοδίων «Perfume», ειδωμένη μέσα από την οπτική γωνία μιας αστυνομικής έρευνας για τον φόνο μιας τραγουδίστριας και τους πιθανούς ύποπτους για την ανεύρεση του δολοφόνου.

Το τρέιλερ δεν δείχνει κάτι ξεχωριστό, διαθέτει όμως ατμόσφαιρα και σωστή χρωματική παλέτα, προσπαθώντας να θυμίσει κάτι από Seven. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 21 Δεκεμβρίου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos