Βενετία 2019: Συγκίνηση για τον Πέδρο Αλμοδοβάρ

Βενετία 2019: Συγκίνηση για τον Πέδρο Αλμοδοβάρ
Δημοσίευση: 30 Aug 2019, 12:02
Συντάκτης:

Τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα στον Πέδρο Αλμοδόβαρ για το σύνολο της καριέρας του παρέδωσε η Πρόεδρος της Κριτικής για το φετινό 76ο Φεστιβάλ Βενετίας, Λουκρέσια Μαρτέλ, σε μια συγκινητική τελετή.

venice film festival 2020 adele exarchopoulosΣΧΕΤΙΚΑΦεστιβάλ Βενετίας 2020: Φωτογραφικό αφιέρωμα

Το 1983, ο 34χρονος τότε Αλμοδοαβάρ, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων κάνοντας πρεμιέρα στη Βενετία με τις βλάσφημες «Αμαρτωλές καλόγριες» του, ένα αιχμηρό σχόλιο για τον αναχρονισμό της Καθολικής Εκκλησίας.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βραβείο, ειδικά όταν το λαμβάνεις. αν σκεφτεί κανείς ότι η Βενετία είναι το φεστιβάλ από όπου ξεκίνησα σαν σκηνοθέτης, η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Ο χρόνος μετατρέπεται σε σημαντικό παράγοντα όταν ζει κανείς πολλά χρόνια και είμαι ευγνώμων στον χρόνο που δείχνει ότι είχα δίκιο. Αισθάνομαι πολύ οικεία στην Ιταλία και με τους Ιταλούς. Εχουμε μια παρόμοια αίσθηση του χιούμορ, παρόμοια ελλατώματα, οι γλώσσες μας και οι κουλτούρες μας μοιάζουν μεταξύ τους, νιώθω σαν στο σπίτι μου.

Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για το Χρυσό Λιοντάρι, σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά. Έχω ξεκάθαρα επηρεαστεί από τον ιταλικό νεορεαλισμό, ο οποίος πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός αφηγηματικός τύπος που εξακολουθεί να έχει νόημα ακόμη και σήμερα. Ο κινηματογράφος είναι η ζωή μου και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα ξοδέψω τον υπόλοιπο χρόνο που μου μένει χωρίς να φτιάχνω ταινίες. Ποτέ δεν υποστήριξα ότι θα αλλάξω τον κόσμο, απλά προσπάθησα να εξηγήσω τον δικό μου, μικρό κόσμο στον οποίο έχω ζήσει και το έκανα πάντα με απόλυτη ελευθερία, ανεξαρτησία και αθωότητα. Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή. Δεν θα είμαι ποτέ μόνος, γιατί αυτό το Λιοντάρι θα με συντροφεύει για πάντα».

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Δημοσίευση: 30 Aug 2019, 12:02
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Uncle Frank

Uncle Frank

Σύνοψη: Για την οικογένεια της Μπεθ, ο θείος Φρανκ ήταν πάντα διαφορετικός. Όταν η...
6 hours
Mank

Mank

Μαγική ανασύσταση μιας αξέχαστης κινηματογραφικής εποχής με ένα κομψοτέχνημα βγαλμένο από τα υγρά όνειρα...
6 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870