"Two Wolves": Ο Βίγκο Μόρτενσεν στο Βιετνάμ

Δημοσίευση: 1 Νοε. 2021, 16:13
Συντάκτης:

Νέα ταινία ετοιμάζει ο Alex Gibney, φεύγοντας από τον χώρο των ντοκιμαντέρ, όπως τα Taxi to the Dark Side και Going Clear, και πηγαίνοντας στον χώρο της μυθοπλασίας έχοντας στο καστ τον Viggo Mortensen και τον βραβευμένο στις Κάννες ηθοποιό Caleb Landry Jones (Nitram). Το Two Wolves, όπως θα τιτλοφορείται, αφηγείται την ιστορία ενός χειριστή ελικοπτέρου, του Hugh Thompson, που κατά την διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ και κόντρα σε όλους κατά την διάρκεια της σφαγής του My Lai, διέσωσε όσους μπορούσε. Θεωρήθηκε προδότης και κατηγορήθηκε ενώ οι πραγματικοί ένοχοι, αυτοί που έσφαξαν κόσμο στα χωριά, είχαν την εύνοια και την στήριξη του προέδρου Νίξον.  

<a href="/multimedia-trailer/dead-dont-hurt-vigko-mortensen-kai-goyestern/69653">"Τhe dead don't hurt": Βίγκο Μόρτενσεν και γουέστερν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe dead don't hurt": Βίγκο Μόρτενσεν και γουέστερν

Ο William Ray Peers είναι εκείνος που προσπάθησε να διαλευκάνει τι έγινε πραγματικά και να αναδείξει την ιστορία του Thompson. Ο δις βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος Anthony McCarten (The Theory of Everything) και ο Matt Cook (The Informer) θα αναλάβουν το σενάριο της ταινίας, ενώ την σκηνοθεσία ο Alex Gibney, σκηνοθέτης που πέρα από κάποια επεισόδια σε σειρές, όπως το Billions, κυρίως έχει ασχοληθεί με ντοκιμαντέρ. Παρόλα αυτά έχει σκηνοθετήσει ταινία μυθοπλασίας, όπως το The Ruling Classroom με τον Peter Bull.

«Είναι μια ταινία που ήθελα να κάνω εδώ και εφτά χρόνια», λέει ο Gibney. «Τώρα που έχω την σωστή ομάδα, μπορούμε να πούμε την ιστορία. Είναι μια πραγματική ιστορία για το πώς καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν ήρωες, όχι μέσα από υπερφυσικές δυνάμεις αλλά από την θέλησή τους να κάνουν το σωστό στις χειρότερες δυνατές συνθήκες», ενώ ο παραγωγός Paul Higgins συμπληρώνει «Μας κάνει να σκεφτούμε την σημασία των σωστών ηγετών, την σημασία της αλήθειας, την σημασία του να μαθαίνουμε από τα λάθη μας ή να είσαι για πάντα προορισμένος να τα επαναλάβεις. Εξερευνά την ανάγκη να ακούς τους καλούς αγγέλους της φύσης μας και το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει την διαφορά. Ποτέ δεν υπήρξε πιο κατάλληλη στιγμή για να ειπωθεί η ιστορία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos