Τομ Κρουζ: "Κινηματογράφος σημαίνει αίθουσα. Τέλος".

Δημοσίευση: 19 Μαΐου 2022, 03:51
Συντάκτης:

Οι Κάννες είναι το μόνο μέρος που αγαπά το Χόλιγουντ περισσότερο από ό,τι το ίδιο το Χόλιγουντ.

<a href="/nea/o-tom-kroyz-sti-nea-tainia-toy-alehantro-iniaritoy/69490">O Tομ Κρουζ στη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Tομ Κρουζ στη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου

Kαι με το ξεκίνημα του φετινού Φεστιβάλ, το Χόλιγουντ δεν γινόταν να βρει ιδανικότερο και πιο λαμπερό εκφραστή από τον Τομ Κρουζ που βρέθηκε όλο το team του «Top Gun: Maverick» για να παρουσιάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του sequel από την διάσημη ταινία των 80s.

Και δεν αρκέστηκε μόνο στην συνέντευξη τύπου, αλλά παρέδωσε και ένα masterclass, όπου απαντούσε στις ερωτήσεις σαν ροκ σταρ σκορπώντας κάποια μειδιάματα στην αίθουσα, αλλά κυρίως γνήσιο ενθουσιασμό.

Ο Κρουζ ήταν πολύ σοβαρός μιλώντας για τον κινηματογράφο και δεν του έγιναν και άσχετες ερωτήσεις.

«Μεγάλωσα με τις ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν, του Μπάστερ Κίτον. Θα γινόμουν κι εγώ ηθοποιός, δεν υπήρχε περίπτωση. Στην εφηβεία έκανα ό,τι δουλειά περνούσε αό το χέρι μου για να πληρώνω το εισιτήριο και να πηγαίνω σινεμά. Δεν σπούδασα ποτέ σε σχολή. Αλλά έβλεπα ταινίες. Ηξερα σινεμά. Ημουν έτοιμος για την πρώτη ευκαιρία.

Προσπάθησα πολύ και ήμουν υπομονετικός με κάθε ιδιαιτερότητα ορισμένων σπουδαίων με τους οποίους δούλεψα, Από όλους έμαθα πολλά»

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν κάποιο streaming στούντιο ρώτησε για να πάρει τα δικαιώματα του φιλμ και να το έχει σε αποκλειστικότητα και η απάντησή του ήταν καθοριστική: «Επιτρέψτε μου να σας πω», είπε ο μέσα σε αποθέωση: «αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ. Σινεμά σημαίνει αίθουσα. Κινηματογράφος σημαίνει μεγάλη οθόνη, να μοιράζεσαι συναισθήματα.  Δεν γυρίζω ταινίες για πλατφόρμες. Αντιστέκομαι με όση δύναμη έχω».

Κάποιος τον ρώτησε γιατί εξακολουθεί να κάνει ο ίδιος όλα αυτά τα επικίνδυνα κασλαντιλίκια των περιπετειών στις οποίες πρωταγωνιστεί: «Θα ρωτούσες τον GENE KELLY ΓΙΑΤΙ ΧΟΡΕΥΕΙ; Αυτή είναι η δουλειά μου και θέλω να την κάνω ο ίδιος»

Εντάξει το πιάσαμε το μήνυμα και το νόημα, αλλά χαλάρωσε λίγο.

Τέλος πάντων, ακολούθησε η επίσημη πρώτη προβολής της ταινίας και κόκκινο χαλί όπου εκεί ο Τομ Κρουζ με την συμπρωταγωνίστριά του Τζένιφερ Κόνελι έδειχναν να βρίσκονται στο στοιχείο τους και όλοι μαζί χάζευαν με ανοικτό το στόμα τα 8 μαχητικά αεροσκάφη που έκαναν ελιγμούς προς τιμήν της ταινίας, ενώ ο Κρουζ πήρε και έναν τιμητικό Χρυσό Φοίνικα και απόλαυσε ένα πεντάλεπτο standing ovation...


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos