Τα "Μήλα" του Χρήστου Νίκου στο Telluride Film Festival

Τα "Μήλα" του Χρήστου Νίκου στο Telluride Film Festival
Δημοσίευση: 4 Aug 2020, 11:23
Συντάκτης:

Συνεχίζοντας το ταξίδι προς τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, τα Μήλα (Apples), η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου θα αποτελέσει μέρος της εκλεκτικής λίστας του Telluride Film Festival, και θα προβληθεί στη φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου.
Τα Μήλα, είναι η πρώτη ελληνική ταινία που έχει προβληθεί μέχρι και σήμερα στο Telluride Film Festival, το οποίο μέσα στα 47 χρόνια φεστιβαλικής του παρουσίας, έχει αναδείξει δημιουργούς όπως ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Τζιμ Τζάρμους, οι αδερφοί Σάφντι και η Γκρέτα Γκέργουικ. 
Άλλη μια κινηματογραφική πρόκληση για το φιλμ, μετά την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδμάδας πως θα συμμετάσχει και θα ανοίξει το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος Orizzonti, του 77ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

ΣΧΕΤΙΚΑΗ Κέιτ Μπλάνσετ παραγωγός στα "Μήλα" του Χρήστου Νίκου

Οκτώ χρόνια μετά το KM, την βραβευμένη μικρού μήκους που συμμετείχε σε πάνω από 40 διεθνή φεστιβάλ μεταξύ των οποίων τα Ρότερνταμ, Παλμ Σπριγνκς, Σίδνει,  ο Χρήστος Νίκου επιστρέφει με τα Μήλα για να αφηγηθεί μια γοητευτικά αλλόκοτη, πρωτότυπη ιστορία με ήρωα έναν άνδρα που πάσχει από απώλεια μνήμης σε μια πόλη που ξαφνικά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αρχίσει να ξεχνά.

Σύνοψη:Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

tags: 
Δημοσίευση: 4 Aug 2020, 11:23
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870