ΣΕΙΡΕΣ

"Super pumped": Roller Coaster φιλοδοξίας και απληστίας

Δημοσίευση: 27 Απριλίου 2022, 15:57
Συντάκτης:

Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Uber, μίας από τις πιο επιτυχημένες και συνάμα πιο καταστροφικές start-ups της Σίλικον Βάλεϊ.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι ο Τράβις Κάλανικ (Τζόζεφ-Γκόρντον-Λέβιτ), o φιλόδοξος CEO της Uber, που εκδιώχθηκε έπειτα από «πραξικόπημα» του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και η ταραχώδης σχέση του με τον μέντορά του, Μπιλ Γκέρλι (Κάιλ Τσάντλερ), ο οποίος ρίσκαρε τη φήμη του για την επιτυχία της Uber. Στη σειρά πρωταγωνιστεί επίσης η Ούμα Θέρμαν, η οποία υποδύεται την έξυπνη επιχειρηματία, συνιδρύτρια της Huffington Post και μέλος του Δ.Σ. της Uber, Αριάνα Χάφινγκτον.

Mια ευχάριστη έκπληξη σε γενικές γραμμές, η σειρά που στην Ελλάδα μπορείτε να δείτε στην Cosmote TV, προσπαθεί να απεικονίσει όλη την τρέλ του απίστευτου joyride της Uber, με τον δημιουργό της (και μια εντελώς εναρμονισμένη στα θέλω του ρόλου, ερμηνεία του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ) να συμπαρασύρει στην τρέλα και την απληστία του για δόξα και χρήμα, την ροή της σειράς και τα 7 επεισόδια που διαρκεί.

Η ορμητικότητα, το όραμα, η γενικότερη αναταραχή που προκάλεσε, αλλά και το τοξικό περιβάλλον εργασίας, ειδικά για τις γυναίκες που δούλευαν εκεί, σε άλλα σημεία υπογραμμίζεται εύστοχα, σε κάποια άλλα υπερτονίζεται και μικροί ομόκεντροι σεναριακοί κύκλοι, λογικά θα έπρεπε να ενοχλούν περισσότερο.

Εδώ όμως τους παρατηρείς, αλλά δεν σε αποσπούν από την θέαση μιας ευχάριστης σειράς, με σωστές ερμηνείες, άψογες μουσικές (κάποιος είναι μεγάλος φαν των Pearl Jam) και ένα rollercoaster επιτυχίας, έμπνευσης, αλλά και λανθασμένων αποφάσεων που οδήγησαν σε δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις.

Παρά το γεγονός πως τα 7 επεισόδια σκηνοθετούν 4 διαφορετικοί δημιουργοί, εξίσου έμπειροι όμως όλοι τους (Zέτνα Φουέντες-Grey’s anatomy, Jane the virgin  /  Τζον Νταλ-American Rust, Yellowstone, Ray Donovan  /  Ντάνιελ Γκρέι Λοντζίνο-Pen15, The chair  /  Άλεν Κούλτερ-The Sopranos, Boardwalk Empire), η σειρά παρουσιάζει μια ομοιογένεια προς την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει και δεν σε αφήνει να την αφήσεις, με το τελικό αποτέλεσμα μάλλον να σε αποζημιώνει, παρά την σεναριακή του ανισομέρεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos