Το "Σκηνές από έναν γάμο" του Μπέργκμαν έγινε σειρά στο ΗΒΟ

Δημοσίευση: 10 Ιουλίου 2020, 13:42
Συντάκτης:

Οι «Σκηνές από έναν Γάμο» είναι ένα από τα εμβληματικότερα έργα του σπουδαίου σουηδού σκηνοθέτη Ingmar Bergman. Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ίδιο για την σουηδική τηλεόραση αλλά και μια εκδοχή ως ταινία ώστε να παιχτεί παγκοσμίως στα σινεμά, η ταινία-σειρά του 1973 εξετάζει διεξοδικά την πορεία ενός ζευγαριού. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα για το remake του και συγκεκριμένα από το HBO με πρωταγωνιστές τους Michelle Williams και Oscar Isaac. Πίσω από αυτήν θα βρίσκεται ο ένας εκ των δημιουργών του The Affair, ο Hagai Levi με τον Isaac να κρατάει και ρόλο εκτελεστικού παραγωγού.

<a href="/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Στην σουηδική σειρά έξι επεισοδίων και στην τρίωρη κινηματογραφική βερσιόν πρωταγωνιστούσαν οι Liv Ullmann και Erland Josephson ως ένα παντρεμένο ζευγάρι που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην σχέση του. Ο Bergman είχε εμπνευστεί από τον γάμο του με την Ullmann που διήρκεσε από το 1965 έως το 1970. Μάλιστα, λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του, είχε γυρίσει ένα σίκουελ της ταινίας με τους ίδιους ηθοποιούς σε μεγάλη πλέον ηλικία, το «Saraband» (2003). Οι Σκηνές από έναν Γάμο είναι πλέον ένα κλασικό αριστούργημα που έχει επηρεάσει πολλούς σκηνοθέτες, ανάμεσα στους οποίους τον Woody Allen, τον Richard Linklater αλλά και τον Ari Aster.

Ο Hagai Levi θα γράψει και θα σκηνοθετήσει την σειρά και περιμένουμε κάτι καλό δεδομένου ότι και στο The Affair είχε ξαναασχοληθεί με παρόμοια ανθρώπινα ζητήματα, όπως για τις σχέσεις, τους γάμους και τις ρήξεις που προκαλούνται. Επίσης, στα θετικά είναι οι δύο πολύ ταλαντούχοι πρωταγωνιστές που σίγουρα θα δώσουν το καλύτερο που μπορούν. Η Williams έχει ξαναβρεθεί σε παρόμοια συνθήκη σχέσης, με το Blue Valentine. Ο Isaac είχε εμφανιστεί τελευταία φορά σε σειρά το HBO το 2015 με το Show Me A Hero, ενώ τώρα ετοιμάζει το Dune του Dennis Villeneuve και το The Card Counter του Paul Schrader. Φαίνεται πως υπήρχε για χρόνια η επιθυμία για ένα remake της σειράς του Bergman και αυτό θα γίνει πραγματικότητα με τους καλύτερους οιωνούς, HBO, Levi, Williams, Isaac, αν και πάλι θα έχει το δύσκολο έργο να αντιμετωπίσει ένα αριστούργημα.

Update: Πρώτα πλάνα από την σειρά του ΗΒΟ που αναμένεται τον Σεπτέμβριο, στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε. Η Μισέλ Ουίλιαμς αντικαταστάθηκε καθώς λόγω υποχρεώσεών της σε άλλες παραγωγές δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στα γυρίσματα. Την διαδέχθηκε η Τζέσικα Τσαστέιν, η οποία σμίγει ξανά on screen με τον Άιζακ μετά το «A Most Violent Year» του Τζέι Σι Τσάντορ. 

Update: Το επίσημο τρέιλερ δόθηκε στη δημοσιότητα και κάτι μας λέει ότι πρόκειται για κάτι πολύ συνατό, Πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου, στο ΗΒΟ και κατά πάσα πιθανότητα και στο Vodafone TV. 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos