Το "Ρεπό" του Βασίλη Βαφέα στο φεστιβάλ "Film o’ clock"

Δημοσίευση: 23 Φεβ. 2021, 14:35

Τι ενώνει τη Λιθουανία με τη Νότιο Αφρική, την Αίγυπτο  με τη Ρουμανία και την Ελλάδα; Μα τι άλλο; Η κοινή ζώνη ώρας,  αφού βρίσκονται στον ίδιο μεσημβρινό, αλλά και η αγάπη για το καλλιτεχνικό σινεμά. Με τον έξυπνο τίτλο “Film o’ clock” κάνει έναρξη ένα νέο διαδικτυακό φεστιβάλ κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και 3 Μαρτίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑSamos Cinema Festival: Η επόμενη ημερα στη ζωή μας

Το φεστιβάλ είναι μια συνεργασία μεταξύ των πέντε αυτών χωρών, οι οποίες μοιράζονται την ίδια ζώνη ώρας κι έτσι έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν κινηματογραφικές προβολές που θα τις παρακολουθούν ταυτόχρονα  οι σινεφίλ σε όλες τις χώρες. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ πιστεύουν ότι παρόλο που βρισκόμαστε στον ίδιο μεσημβρινό, σπάνια αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια ώρα με ανθρώπους που είναι μακριά τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτισμικά. Στόχος τους λοιπόν είναι να γνωρίσουν στο κοινό των πέντε χωρών  την  εθνική κινηματογραφία  της κάθε μιας και για το λόγο αυτό πέντε curators  επιλέγουν τις ταινίες που θα συμμετάσχουν.  Για την Ελλάδα υπεύθυνη είναι η Ιωάννα Κρυωνά, ενώ τη διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει η Mirona Radu.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους κι ένα τμήμα στο οποίο προβάλλονται ταινίες -μια από κάθε χώρα- που θεωρούνται κλασσικές στην κινηματογραφική ιστορία του τόπου τους. Στο πλαίσιο αυτού του ρετροσπεκτιβικού τμήματος,  τη Δευτέρα 1 Μαρτίου  θα είναι διαθέσιμη η ταινία ΡΕΠΟ του Βασίλη Βαφέα από τις 8:30 μ.μ. και για 4 ώρες στην πλατφόρμα Festival Scope. Στις 10:00 μ.μ. θα προβληθεί διαδικτυακή συνέντευξη του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας από τον κριτικό κινηματογράφου Cristi Mărculescu.

Πρόκειται για μια  κοινωνική σάτιρα, καταγραφή της καθημερινής οδύσσειας  των μεσοαστών, παραγωγής 1982, που είχε κερδίσει το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1982. Η ταινία έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ,  όπως του Μονάχου,  του Σαν Σεμπαστιάν, της La Rochelle, της  Nevers αλλά και στο Festival Des Droits de l’Homme στο Στρασβούργο.

Στην ταινία παίζουν: Πέτρος Ζαρκάδης, Άννα Μακράκη, Κατερίνα Γιουλάκη, Αννέτα Μιχαλιτσιάνου, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Υφάντης, Μηνάς Χατζησάββας,  Δημήτρης Καταλειφός, Κώστα Σφήκας. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Γιώργου Καβάγια, τα σκηνικά-κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη και το μοντάζ του Γιώργου Κόρρα.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 23 Φεβ. 2021, 14:35
Ενημέρωση: 23 Φεβ. 2021, 14:35
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

No sudden move

No sudden move

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Kαι όμως: η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ με ΑΥΤΟ το καστ, κυκλοφόρησε κατευθείας...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
16387
Tanweer
15288
Feelgood
7264
Feelgood
1977