Παρακολουθήστε το 8ο Φεστιβάλ Χανίων online

Παρακολουθήστε το 8ο Φεστιβάλ Χανίων online
Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2020, 13:55

Αρχίζει σήμερα το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Μελίνα. Γεννήθηκα Ελληνίδα» του Πάνου Αγγελόπουλου. Θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο φυσικό του χώρο, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, αλλά και online (www.chaniafilmfestival.com.) μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑΓιορτάζουμε τη Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

«Το ραντεβού των Χανίων με τους κινηματογραφιστές, Έλληνες και ξένους, πραγματοποιείται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της υγειονομικής κρίσης που δοκιμάζει σκληρά όλους μας.

Το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων επιμένει. Παρά τα εμπόδια αναπτύσσεται με προσαρμοστικότητα, αξιοποιώντας δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, αλλά και με το πνεύμα της εξωστρέφειας που το διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια. Οι φετινές διαδικτυακές δράσεις του διατηρούν άρρηκτους τους δεσμούς του με το κοινό του, ενώ καθιστούν σημαντικό τον ρόλο του στην πολιτιστική ζωή της Κρήτης αλλά και της Ελλάδος. Το 8ο Φεστιβάλ θα παραμείνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης δημιουργών, φίλων του κινηματογράφου, εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών.

Η λειτουργία και η ενδυνάμωση θεσμών όπως το κρητικό Φεστιβάλ είναι ζωτικής σημασίας. Το Φεστιβάλ των Χανίων με τα προγράμματα και αφιερώματά του συμβάλει στη διάδοση της ελληνικής ταινίας στην Περιφέρειας σε μια εποχή διεθνούς καταξίωσής της. Οξύνει επίσης το βλέμμα των νεαρών θεατών του κινηματογράφου με τις εκπαιδευτικές δράσεις του, οι οποίες και φέτος είναι σημαντικές.

Τα Χανιά, με το ιδιαίτερο χρώμα τους και την ατμόσφαιρα που αποπνέουν τονίζοντας την συνέχεια του πολιτισμού που αναπτύχθηκε στην πόλη στο πέρασμα του χρόνου, γιορτάζουν τα όγδοα γενέθλια του κινηματογραφικού φεστιβάλ τους.

Xορηγός της διοργάνωσης η Cosmote TV που συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ με 6 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους, παραγωγής ή συμπαραγωγής της, μεταξύ των οποίων και το «Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα» που θα προβληθεί ως ταινία έναρξης της διοργάνωσης.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2020, 13:55
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870