Οι National στο Άστορ

Οι National στο Άστορ
Δημοσίευση: 18 Φεβ. 2020, 19:48
Συντάκτης:

Μια νέα σειρά προβολών μουσικών ντοκιμαντέρ, με εμβληματικούς καλλιτέχνες, μία Δευτέρα τον μήνα, στον κινηματογράφο Άστορ. 

ΣΧΕΤΙΚΑΟι Ramones στο Άστορ

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 21.00,  ένα ντοκιμαντέρ για τους National: «The National: mistaken for strangers» του Τομ Μπέρνινγκερ.
2013 / 75'. Με τους Tom Berninger, Matt Berninger, Bryce Dessner, Aaron Dessner, Bryan Devendorf, Scott Devendorf.
Αυτό το ροκ ντοκιμαντέρ φωτίζει τα παρασκήνια στη μεγαλύτερη τουρνέ της indie–rock μπάντας από την Αμερική, The National, μέσα από την προσωπική ματιά του Tom Berninger, του μικρού αδελφού του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Matt. Κάνοντας την καλή-πράξη-της-ημέρας, ο Matt προσλαμβάνει τον αδελφό του ως βοηθό παραγωγής για την περιοδεία. Ο Tom, από την άλλη, κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δουλειά του. Κυρίως, όμως, τραβάει πλάνα συνεχώς με την κάμερά του, με αποτέλεσμα να φτάνει στα όριά τους τον αδελφό του, την μπάντα, την τουρνέ. Το αποτέλεσμα; Μια μεγαλοπρεπής απόλυση και ένα από τα πιο διασκεδαστικά, τρυφερά και συγκινητικά ντοκιμαντέρ για την ιστορική άνοδο των National και τις αδελφικές σχέσεις.


Οι National είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα, σκοτεινά, παράξενα, βουτηγμένα στον λυρισμό σύγχρονα αμερικανικά συγκροτήματα. Καθώς οι δίσκοι πολλαπλασιάζονταν, οι The National ωρίμαζαν και μαζί τους ωρίμαζε και ο ξεχωριστός τους ήχος. Η κορυφαία τους στιγμή, η κυκλοφορία του άλμπουμ «High Violet» (2010) ήρθε σαν ένα σαρωτικό κύμα που τους ανέβασε στην κορυφή έπειτα από 10 χρόνια παρουσίας τους στη μουσική σκηνή. Ξαφνικά, όλα μπήκαν με έναν φυσικό τρόπο στην πραγματική τους διάσταση. Οι ελλειπτικοί στίχοι τους αποκάλυπταν έναν μαγικό ρεαλισμό που δεν μπορούσε να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Τα τραγούδια τους έπεφταν πάνω μας άλλοτε σαν καθαρτική βροχή και άλλοτε σαν πλημμύρα που μας κατέκλυζε.
Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, τη σπουδαιότερη, ίσως, της μέχρι τότε καριέρας τους, έρχεται το ντοκιμαντέρ «Mistaken For Strangers».

ΑΣΤΟΡ | Σταδίου 28 (είσοδος απο στοά Κοράη) | Μετρό Πανεπιστήμιο | Τ. 210 3211950. Eισιτήριο: 5 ευρώ. Φοιτητικό: 3 ευρώ. Διοργάνωση: Cinematek

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463