Ο Άντονι Χόπκινς θα γίνει ο Σίγκμουντ Φρόιντ. ΝΑΙ.

Δημοσίευση: 5 Aug 2022, 16:00
Συντάκτης:

Ο «μπαμπάκας» μας σε ό,τι αφορά την υποκριτική τέχνη, Άντονι Χόπκινς, δεν λέει –για καλή μας τύχη– να βγει στη σύνταξη και τώρα θα αναλάβει τον ρόλο του «πατέρα» της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόυντ!

<a href="/tainies/one-life/69301">One life</a>ΣΧΕΤΙΚΑOne life

Η νέα ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός ηθοποιός θα αποτελέσει μια κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου “Freud’s Last Session” του Μαρκ Σ. Τζερμέιν, με τον ίδιο να υπογράφει το σενάριο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στη καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Μάθιου Μπράουν (“The Man Who Knew Infinity”).

Το θεατρικό έργο του Τζερμέιν, το οποίο ανέβηκε πρώτη φορά στη σκηνή πίσω στο 2009, είχε αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές, με τους New York Times να επαινούν το κείμενό του, το οποίο χαρακτήρισαν μάλιστα κι ως αρκούντως χιουμοριστικό.

Το “Freud’s Last Session” επικεντρώνεται στη συνάντηση του Φρόυντ με τον νεαρό Κ. Σ. Λιούις, τον Βρετανό συγγραφέα που έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά βιβλίων «Τα Χρονικά της Νάρνια». Ο Λιούις αποδέχεται την πρόσκληση του Φρόιντ να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του στο Λονδίνο, τις ημέρες λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι δύο άντρες έρχονται στη συνέχεια σε λεκτικούς διαξιφισμούς γύρω από ζητήματα όπως ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η ύπαρξη του Θεού, και η αντισυμβατική σχέση του Λιούις με τη μητέρα του καλύτερού του φίλου. Επιπλέον, το θεατρικό έργο ασχολείται με τη σχέση μεταξύ του Φρόιντ και της κόρης του, Άννα, η οποία ήταν ομοφυλόφιλη και ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της για να γίνει κι εκείνη ψυχαναλύτρια. Αν η ταινία ακολουθήσει πιστά το θεατρικό, τότε θα δούμε το παρελθόν, το παρόν και τη φαντασία να μπλέκονται μέσα στους τέσσερις τοίχους του γραφείου του Φρόιντ.

Ο σκηνοθέτης, Μάθιου Μπράουν, δήλωσε επίσης τα παρακάτω στο Hollywood Reporter: «Πέρα από τις δικές μου διανοητικές αναζητήσεις και τη ροπή μου προς αυτό το έργο, είναι ευρύτερα αναγνωρισμένο το πόσο επίκαιρη και σημαντική είναι αυτή η ταινία. Ζούμε σε μια εποχή μεγάλης ιδεολογικής πόλωσης, όπου ο καθένας μας είναι κολλημένος στη φυλή του, χωρίς να γίνεται πραγματικός διάλογος. Θέλω να φτιάξω μια ταινία που θα απευθύνεται σε όλους, θα είναι συγκινητική, δημιουργική και θα προσφέρει τροφή για σκέψη. Μια ταινία που θέτει σημαντικά ερωτήματα, ενώ παράλληλα ερευνά αυτά που υπάρχουν στην καρδιά της ανθρώπινης κατάστασης: την αγάπη, την πίστη και την ηθική...»

Κι όντως, αν σκεφτεί κανείς τις ιδεολογικές διαφορές των Φρόιντ και Λιούις, καθώς και το διανοητικό επίπεδο και των δύο, η συζήτησή τους θα είναι σίγουρα εποικοδομητική. Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα στο Λονδίνο στα τέλη του φετινού φθινοπώρου και, στο μεταξύ, ζούμε για τη στιγμή που θα δούμε τον Χόπκινς να λέει με άπταιστη αυστριακή προφορά “Tell me about your father…”

Update: Δόθηκε η πρώτη φωτό στη δημοσιότητα. Στο καστ επίσης οι Μάθιου Γκουντ (επίσης στην φωτό), Τζόντι Μπαλφούρ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Τζέρεμι Νόρθαμ. Στις ελληνικές αίθουσες θα το δούμε από την εταιρεία διανομής Spentzos. 

Update: Αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ. Στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos