ΣΕΙΡΕΣ

"Narcos: Mexico" season 2: Το Μεξικό που υπάρχει τώρα

Δημοσίευση: 3 Μαρτίου 2020, 14:49
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η δεύτερη σεζόν “Narcos: Mexico” συνεχίζει από εκεί που μας άφησε η πρώτη: ο Αμερικανός πράκτορας της Δίωξης Ναρκωτικών Walt Breslin (Scott McNairy) μαζί με την ομάδα του, ετοιμάζονται να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του συνεργάτη τους Kiki Camarena (ο αξέχαστος Michael Pena.) ‘Ολα αποσκοπούν στο κυνήγι του Miguel Angel Felix Gallardo (Diego Luna,) ο οποίος υϊοθετεί μια επεκτατική εξωτερική πολιτική.

<a href="/news/narcos-mexico-axizei/59696">"Narcos Mexico": Αξίζει! </a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Narcos Mexico": Αξίζει!

Απόψη: Οι φαν θα θυμούνται τις παλιές καλές εποχές, όταν σε κάθε επεισόδιο υπήρχε η απόλυτη αρμονία μεταξύ voiceover και δράσης. Παρακολουθώντας τη δεύτερη σεζόν “Narcos: Mexico” πεθυμήσαμε αυτήν την αρμονία, η οποία είναι και το modus operandi όλων των “Narcos”. Θα ομολογήσουμε πως μας έλειψε και ο Michael Pena, την απουσία του οποίου ο McNairy και σαν ηθοποιός και σαν χαρακτήρας, αδυνατεί να καλύψει. Κατ’επέκταση όχι μόνο λείπουν κάποιοι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες, αλλά αυτοί που προστέθηκαν δεν καλύπτουν το κενό που υπάρχει. Άρα, όπως ο Miguel κρατά την ηγεμονία του καρτέλ, έτσι και ο Luna κρατά την αμέριστη προσοχή μας για ακόμα μια σεζόν. Το ερώτημα είναι αν οι συνεργάτες του καταφέρουν να τον διώξουν από την εξουσία, θα είναι ικανή μια πιθανή τρίτη σεζόν να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των θεατών;

Οι εσωτερικές διαταραχές στο καρτέλ, η εξωτερική ανάμειξη του Breslin και της ομάδας του, οι οικογενειακές δυσκολίες, και η ανάμειξη ορισμένων βρώμικων πολιτικών προσώπων της Μεξικανικής κυβέρνησης, κάνουν τη ζωή του Miguel άνω κάτω. Παρ’όλα αυτά, το storyline καταντά μονότονο, ενώ το φινάλε της σεζόν, αν και αναγκαίο, είναι απογοητευτικό. Τις περισσότερες φορές, το Narcos όσο και αν θέλει να μας παρουσιάσει μια διαφορετική οπτική, τελικά ακολουθεί την Αμερικάνικη στερεοτυπική εικόνα της Λατινικής Αμερικής: εδώ ευδοκιμούν οι εγκληματίες, και η ευημερία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της βίας.

Παρ’όλα αυτά, το voiceover του Walt Breslin κάνει τα πράγματα ενίοτε λίγο πιο ενδιαφέροντα καθώς σαν αφηγητής άμεσα σχολιάζει την παρεμβατική ανάμιξη των Ηνωμένων Πολιτειών: το πώς το Μεξικανικό και Κολομβιανό εμπόριο ναρκωτικών τελικά ωφελεί τις ορέξεις των πλουσίων της Αμερικής, ή τον έμμεσο τρόπο με τον οποίο η εξωτερική πολιτική της Αμερικής άμεσα απέβλεπε στην αποσταθεροποίηση άλλων κρατών, ή των δικών της κρατικών μηχανισμών, μόνο για να μπορέσει να προσφέρει μια «λύση» και να λάβει τα εύσημα.

Οι στιγμές αυτές όμως παραμένουν εξαιρέσεις, και το ηθικό δίδαγμα της σειράς είναι λιτό. Οι προδότες θα πάρουν αυτό που τους αξίζει, οι κακοί συνήθως θα κερδίσουν και οι καλοί πρέπει να κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να τους σταματήσουν. Αξίζει να αναφέρουμε πως η σειρά παραμένει αυθεντική σε πολλά σημεία, καθώς προσπαθεί να αναπαραστήσει μια κοινωνία και μια χώρα όσο πιο πιστά μπορεί, ενώ γνωρίζει πως το Χόλυγουντ τις παρουσιάζει με έναν μονόπλευρο και λανθασμένο τρόπο. Όπως δήλωσε και ο Diego Luna σε συνέντευξή του,  «Οι χαρακτήρες δεν μιλούν Αγγλικά με περίεργη προφορά. Έχουμε Μεξικανούς να υποδύονται Μεξικανούς. Τα γυρίσματα διεξάγονται στις αληθινές τοποθεσίες, και όχι στο Λος Άντζελες ή στις γύρω περιοχές. [Στη σειρά] παρακολουθούμε μια χώρα που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά, που δεν έχει σχέση ούτε με το Κανκούν, ούτε με την Ημέρα των Νεκρών, ούτε με τον Emiliano Zapata ή τον Pancho Villa. Πρόκειται για το Μεξικό που υπάρχει τώρα».

5,5 / 10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Hunger Games Ballad, από την Spentzos Hunger Games Ballad, από την Spentzos