Το μοναδικό χάρισμα του "Ραψωδού" γυρίζεται στην Αθήνα

Δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2022, 14:57
Συντάκτης:

O «Ραψωδός» είναι η πρώτη ανεξάρτητη, μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Nikolai Hamel, η οποία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Αθήνα με Έλληνες ηθοποιούς σε παραγωγή της Filmiki Productions. Ο «Ραψωδός» είναι πρωτίστως μια ταινία αφήγησης με κεντρικό αφηγητή τον Αίσωπο, ένα σύγχρονο μυθοπλάστη που χάρισμά του έχει την αφήγηση ιστοριών που μπλέκουν την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία και μαζί και μια σειρά ιδιαίτερων χαρακτήρων.

Η ταινία γυρίζεται εξολοκλήρου στην Αθήνα, και σε περιοχές γύρω από το κέντρο της. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την Κυριακή 19/6 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 20/7. Περισσότερες εικόνες από τα γυρίσματα στον Instagram λογαριασμό της ταινίας. 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: 

Ενα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, ο Αίσωπος μπαίνει σε ένα μπαρ και κάθεται δίπλα από τον μόνο πελάτη και ξεκινάει να αφηγείται την ιστορία του. 

Σύντομα το μπαρ γεμίζει όλο και περισσότερο κόσμο που γίνεται το φανατικό του ακροατήριό. Με τις ιστορίες του,  καταφέρνει να διεισδύσει στην καρδιά και το μυαλό των ακροατών του, μπλέκοντας ιδιαίτερους χαρακτήρες και καταστάσεις.

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Νikolai Hamel  /  Διεύθυνση Φωτογραφίας:  Θωμάς Τσιφτελής  /  Σκηνικά: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου  /  Κοστούμια: Τάσος Δήμας,  Σοφία Κοτσίκου, Κατερίνα Χαλιώτη. (Boudoir Βεστιάριο)  /  Μακιγιάζ: Χαρά Βασιλειάδη   /  Ηχοληψία: Σταύρος Αβραμίδης  /  Βοηθός Σκηνοθέτη: Φαίδρα Τσολίνα  /  Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ρίγγας  /  Executive Producer: Νικόλας Αλαβάνος  /  Παραγωγοί: Χριστίνα Σταυροπούλου & Δημήτρης Λογιάδης  /  Casting Directors: Άκης Γουρζουλίδης & Σωτηρία Μαρίνη 

Καστ: Προμηθέας Αλειφερόπουλος  /  Νατάλια Swift  /  Θάνος Τοκάκης  /  Μαρία Κατσανδρή  /  Κώστας Μπερικόπουλος  /  Τάκης Σακελλαρίου  /  Ερρικος Λίτσης  

Oι φωτό είναι της Casey Nimmer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos