Το Midnight Express παρουσιάζει: John Carpenter's Prince Of Darkness

Δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2023, 15:30
Συντάκτης:

Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express, ολοκληρώνει τις θερινές της προβολές για την φετινή σεζόν, στο σινεμά Ριβιέρα της Βαλτετσίου.

<a href="/nea/midnight-express-paroysiazeiflash-gordon/69848">Το Midnight Express παρουσιάζει:"Flash Gordon"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Midnight Express παρουσιάζει:"Flash Gordon"

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί το θρίλερ του Τζον Κάρπεντερ "Prince of darkness"/1987, με ώρα έναρξης 22.30.

Ο γιος του Σατανά προετοιμάζεται για την άφιξη του στη Γη και ο Τζον Κάρπεντερ κινηματογραφεί την πιο "εσωτερική" του ταινία, έναν φόρο τιμής στο σινεμά του Τουρνέρ και του Κοκτό, και ίσως ό,τι πιο seriously creepy γύρισε ποτέ. Σημειώστε και την cameo εμφάνιση του Alice Cooper σε ρόλο άστεγου υπηρέτη του Διαβόλου.

Κινηματογραφημένο το έτος 1987, για άλλη μια φορά σε εντυπωσιακό cinemascope, το φιλμ αποτέλεσε το πρώτο από μια σειρά ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού που όμως σημείωσαν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία (ανάμεσα τους και το THEY LIVE) και "ίσιωσαν" τον σκηνοθέτη μετά από ένα σερί εμπορικών αποτυχιών στο Xόλιγουντ.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα κρυφά του διαμάντια (με ένα από τα καλύτερα soundtracks που συνέθεσε ποτέ), και αυτή είναι η πρώτη φορά που προβάλλεται μετά την έξοδο του στις Ελληνικές αίθουσες.

Προλογίζει ο Κώστας Χανδρινός (Depart) 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2023, 15:30
Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2023, 15:30
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos