Live Cinema με τον Vincent Moon στο ΚΕΤ

Δημοσίευση: 23 Μαΐου 2023, 13:10
Συντάκτης:

Χάρη στη “Murailles Music”, που παίζει πρωταρχικό ρόλο στη γαλλική πειραματική μουσική, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τον Vincent Moon κατά τη διάρκεια του ερευνητικού ταξιδιού που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.
Ο Vincent Moon είναι ένας ανεξάρτητος Γάλλος κινηματογραφιστής και ένας ριζοσπαστικός ερευνητής του ήχου. Ήταν ο κύριος σκηνοθέτης των “Take Away Shows” της Blogothèque, ενός διαδικτυακού προγράμματος αφιερωμένου στην indie rock διεθνή σκηνή: τα “Take Away
Shows” έγιναν σημείο αναφοράς για τη ζωντάνια με την οποία αποτύπωναν με κινηματογραφικά μέσα τη μουσική, τους μουσικούς, το περιβάλλον τους, την πόλη. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Vincent ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μια κάμερα στο σακίδιό του, καταγράφοντας για τη συλλογή "Petites Planètes"; τα έθιμα, τις τελετουργίες, την ιερή και την πειραματική μουσική των τόπων που επισκέπτεται.

<a href="/news/ntokimanter-me-eleytheri-eisodo-sto-ket/59088">Ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο στο ΚΕΤ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝτοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο στο ΚΕΤ

Τέτοια έρευνα ξεκίνησε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, όπου, μετά από μια performance στον κινηματογράφο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, σκοπεύει να επισκεφθεί την Κρήτη, το Άγιο Όρος και άλλα μέρη.
Το “Live Cinéma” που θα παρουσιάσει στο ΚΕΤ είναι μια οπτικοακουστική performance κατά την οποία αυτοσχεδιάζει με ζωντανή μουσική και ζωντανά επεξεργασμένες εικόνες, προβάλλοντας κινηματογραφικό υλικό από τελετές που βιντεοσκόπησε ο ίδιος σε όλο τον πλανήτη. Κάθε παράσταση αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό ταινιών και μουσικής, βασισμένο στις ηχογραφήσεις της συλλογής “Petites Planètes”. Το “Live Cinéma” δημιουργεί έτσι μια πρωτότυπη τελετουργία. Οι συναυλιακές προβολές αυτές προσαρμόζονται κάθε φορά στον τόπο όπου πραγματοποιούνται. Φιλοξενούν συχνά τοπικούς μουσικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται, επί τόπου, μια νέα ταινία.

Περισσότερα για την δουλειά του μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κρατήσεις εδώ
__________________________________________________

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
� Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα
☎ 213 00 40 496 | 69 45 34 84 45

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos