ΣΕΙΡΕΣ

"Invisible city" season 1: Mύθοι και παραδόσεις

Δημοσίευση: 12 Φεβ. 2021, 12:57

Ένας ντετέκτιβ προσπαθώντας να λύσει το έγκλημα της δολοφονίας της γυναίκας του, βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κόσμους. Σε ένα από αυτούς θα πρέπει να αντιμετωπίσει μυθικά πλάσματα που έχουν τις ρίζες τους στην ΒραζιλΙάνικη παράδοση.

<a href="/home-cinema-streaming/anodos-i-istoria-ton-antetokoynmpo/66667">Aνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο</a>ΣΧΕΤΙΚΑAνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο

Η δραματική βραζιλιάνικη σειρά του Netflix ’ έχει πολύ μυστήριο και περιλαμβάνει supernatural στοιχεία.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα που παίρνει τα στοιχεία από την Βραζιλιάνικη παράδοση και την μυθολογία και με κάποιο "μαγικό" τρόπο τα κάνει πιο συγχρόνα και τα οικειόποιει στο υπολοιπό κοινό που δεν είναι γνώστης αυτής της παράδοσης. ΟΙ δημιουργοί της σειράς έχουν δουλέψει αρκετά στο να ψάξουν την ιστορία αυτών των πλασμάτων και να τα ενσαρκώσουν χωρίς να αλλοιώσουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Έτσι, όλη η σειρά εστιάζει σε αυτά τα μυθικά πλάσματα και το μυστήριο που τα περιβάλλει καθώς προσπαθούν να κρύψουν την ταυτότητά τους.

Ίσως επειδή η σειρά περιλαμβάνει μόνο 7 επεισόδια, με λιγοτερο απο 40 λεπτά το καθένα, είναι δύσκολο κανείς να γνωρίσει όλους αυτούς τους μυθικούς χαρακτήρες. Παρ’ όλα αυτά, μαθαίνουμε κάποιους περισσότερο από άλλους και την ιστορία τους, χωρίς βέβαια να εμβαθύνει τοσο ο σκηνοθέτης στο να αναλύσει τις ικανότητες τους και στις δυνάμεις τους. Οι ηθοποιοί υποδύονται πολύ καλά τους ρόλους τους, ενώ τα εφέ της σειράς είναι κάποιες φορές καταπληκτικα και κάποιες πολύ μέτρια. Ωστόσο, κάποιος δεν πρέπει να μείνει σε αυτά, αλλά να αφεθεί να απολαύσει το στόρι και το μυστήριο της σειράς.

Είναι μια fun σειρά που δείχνει έντονα αυτή την σύγκρουση των δύο κόσμων και δεν παραλείπει να συμπεριλάβει το δραματικό στοιχείο. Ειδικά στα τελευταία τρία επεισόδια που η σειρά επιταχύνει πολύ το ρυθμό της και το δράμα κορυφώνεται.

Επίσης σε κάνει να ενδιαφέρεσαι για το τί θα συμβεί στον πρωταγωνιστή και στην κόρη του καθώς τα πράγματα περιπλέκονται γύρω τους και γίνονται περίεργα. Ακόμα το τέλος της σειράς υπονοεί ότι θα γυριστει και συνέχεια και θα ερμηνευτούν περισσότερα πράγματα.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δίχως να έχεις ιδέα από την μυθικη και παραδοσιακή ιστορία της Βραζιλίας, μπορείς εύκολα να παρακολουθήσεις την σειρά και σε ωθεί να κάνεις προσωπική έρευνα για αυτά τα πλάσματα.

Τέλος, είναι μια σειρά που δείχνει ένα διαφορετικό κόσμο, γεμάτο φαντασία, και σου δίνει την ευκαιρία να αποδράσεις από το σήμερα να να βυθιστείς στο μυστήριο της σειράς και σε μια κουλτούρα διαφορετική από τα συνηθισμένα που βλεπουμε στο Netflix.

Μαρία Πλουμάκη

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο