Η Σάρα Σίλβερμαν, νέο θύμα της άκαμπτης πολιτικής ορθότητας

Δημοσίευση: 12 Aug 2019, 17:05
Συντάκτης:

Η Αμερικανίδα κωμικός Sarah Silverman είναι γνωστή για το χιούμορ της, μόνο που δεν ήξερε ότι στην εποχή της άκαμπτης πολιτικής ορθότητας θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Γνωστή μέσα από το «Sarah Silverman Programme» που προβλήθηκε από το 2007 έως το 2010, σε συνέντευξή της στο The Bill Simmons Podcast εξήγησε ότι ένα επεισόδιο από το εν λόγω sitcom έγινε αιτία για να απολυθεί από μια ταινία που θα έπαιζε και μάλιστα την πληροφόρησαν το βράδυ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα την επόμενη μέρα. Ο λόγος της απόλυσης είναι η εμφάνισή της στο συγκεκριμένο επεισόδιο με βαμμένο μαύρο πρόσωπο. Στο σκετσάκι η κωμική ηθοποιός έλεγε ούσα μαύρη «Μοιάζω με την όμορφη Queen Latifah πριν μπω σε μια εκκλησία Βαπτιστών και φωνάξω “Είμαι μαύρη σήμερα”».

Στην συνέντευξή της περιέγραψε το περιστατικό. «Πρόσφατα θα έκανα μια ταινία, όμως στις έντεκα το βράδυ με απέλυσαν επειδή είδαν μια φωτογραφία μου με blackface από ένα επεισόδιο. Δεν το αντιμετώπισα. Προσέλαβαν κάποιον άλλον που είναι θαυμάσιος. Με έκανε όμως πραγματικά, πραγματικά στενοχωρημένη» συμπληρώνοντας ότι καταλαβαίνει αφενός την απόφαση, αφετέρου δεν θεωρεί ότι είναι ένας τέτοιος άνθρωπος πλέον. Πέρσι η Silverman είχε παραδεχτεί στο GQ σχετικά με το σκετς με το blackface ότι «είμαι τρομοκρατημένη από αυτό και δεν μπορώ να το διαγράψω. Μπορώ μόνο να βγω αλλαγμένη από αυτό και να προχωρήσω» και προσέθεσε «πίστευα ότι μπορούσα να αντιμετωπίσω τον ρατσισμό χρησιμοποιώντας ρατσισμό. Δεν το απολαμβάνω πλέον. Με κάνει να νιώθω αηδιασμένη. Δεν είμαι αυτό το πρόσωπο πλέον».

Στην πρόσφατη συνέντευξή της στο Podcast είπε πως η κωμωδία είναι πλέον ένα επικίνδυνο μέρος για όσους έχουν κάνει κάποια λάθη στην καριέρα τους. «Αν πεις το λάθος πράγμα, αν κάνεις ένα tweet μια φορά, όλοι είναι σαν να ρίχνουν την πρώτη πέτρα. Είναι τόσο περίεργο, είναι μια διαστρέβλωση. Είναι σε φάση “Κοιτάξτε πόσο δίκαιος είμαι και τώρα θα πατήσω ανανέωση για να δω πόσα likes έχω για την δικαιοσύνη μου”. Είναι οκ να πεις “Ω κοίτα αυτό τότε. Ήταν τόσο κακό υπό το πρίσμα το σημερινό και με βάση αυτά που ξέρουμε σήμερα” αλλά να θεωρείς αυτόν τον άνθρωπο υπεύθυνο ενώ έχει αλλάξει με τον καιρό όπως εγώ…με θεώρησα υπεύθυνη αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βγω αλλαγμένη από αυτό για πάντα». Δεν αποκάλυψε βέβαια από ποια ταινία απολύθηκε, ενώ νωρίτερα μέσα στον χρόνο το σόου της «I Love You America with Sarah Silverman» στο Hulu δεν ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν. Από ό,τι φαίνεται προς το παρόν τουλάχιστον θα την δούμε στην επερχόμενη ταινία «Marry Me» με την Jennifer Lopez και τον Owen Wilson.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos