Η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων στις ΗΠΑ μάλλον κλείνει οριστικά

Δημοσίευση: 7 Απριλίου 2020, 18:05
Συντάκτης:

Η αλυσίδα κινηματογράφων American Multicinema, γνωστή και ως AMC Theatres, μπορεί να βιώνει την χειρότερη εκδοχή επιχείρησης που έκλεισε λόγω του κορονοϊού: το κλείσιμο μπορεί να είναι μόνιμο.

Μπορεί η AMC να είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων στην Βόρεια Αμερική, ακολουθεί όμως έναν δρόμο που έχουν ακολουθήσει και πολλές άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Πνίγεται στα χρέη κάτι το οποίο μονάχα δυσχεραίνει τη θέση της αυτή την περίοδο που δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς και που όλα πλέον είναι στάσιμα στον κινηματογραφικό τομέα.

Ήδη η επιχείρηση έχει ανακοινώσει σημαντικό κούρεμα μισθών ως μία προσπάθεια να παραμείνει βιώσιμη για όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς αναλυτές μιλούν για το ότι είναι πολύ απίθανο να ανοίξει τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον η επιχείρηση υποχρέωσε σε άδεια άνευ αποδοχών πάνω από 600 υπαλλήλους.

Αναλυτές της S&P Global δηλώνουν πως δεν πιστεύουν πως η επιχείρηση έχει επαρκείς πόρους ρευστότητας για να καλύψει τις ανάγκες της πέραν του καλοκαιριού και το πιο πιθανό είναι να κλείσει μόνιμα. Είναι ακόμη αμφίβολο κατά πόσο τα μέτρα που έχουνε πάρει για μείωση εξόδων θα μπορέσουν μακροπρόθεσμα να βοηθήσουν την επιχείρηση.

Όλοι οι υπολογισμοί μιλούν για επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές και πέραν του καλοκαιριού, παρόλο που ο Τραμπ ανακοινώνει πως υπολογίζεται όλα να επανέλθουν στην κανονικότητα μετά τις 30 Απριλίου. Οι περισσότερες αναλύσεις μιλούν για το ότι τα πράγματα θα παραμείνουν στάσιμα και την θερινή περίοδο. Άλλο ένα καταστροφικό νέο ως επενέργεια της πανδημίας, που δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Last looks

Last looks

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Charlie Waldo πρώην αστυνομικός, ζει στη φύση με το κοτοπουλακι του μαζεύοντας...
4 ώρες
Senior year

Senior year

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πριν από είκοσι χρόνια, μια μαζορέτα έπεσε σε κώμα από ένα ατύχημα. Τώρα...
6 ώρες