ΣΕΙΡΕΣ

"Halo" season 1: Το game over πλησιάζει απειλητικά

Δημοσίευση: 2 Μαΐου 2022, 16:05
Συντάκτης:

Συνοψη: Η εξωγήινη φυλή Covenants απειλούν την ανθρωπότητα και η γιατρειά είναι ο απόλυτος στρατιώτης Master Chief με τη καθοδήγηση της τεχνητής νοημοσύνης Cortana και την ομάδα Spartans, όλα αυτά πασπαλισμένα απο πολιτικές φιλοδοξίες και κακές κυβερνήσεις. 

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Γνωμη: Η παιχνιδοκονσόλα Xbox ταυτίστηκε απόλυτα με το έπος 'Halo',πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα,δημιούργησε ένα φανατικό κοινό και στη τελική δημιούργησε ένα saga απλοικό στη πράξη αλλα πολύπλοκο στο συναίσθημα.

Η πλειοψηφία των πετυχημένων video game που προσπάθησαν να μεταφερθούν στη κινηματογραφική οθόνη τα αποτελέσματα ήταν εφιαλτικά.Τραγικές ταινίες (Super Mario Bros), πλειάδα video clips που δεν είχαν καμία σχέση με το ύφος της σειράς (Resident Evil) και χρυσές μετριότητες (Lara Croft). Ίσως γιατί όλα αυτά φτιάχνονται για να 'παίζονται' και όχι να μεταφέρονται στην οθόνη.

Η διάθεση πάντα υπάρχει, το χρήμα κάποιες φορές άπλετο και η επιφύλαξη περίσσια όταν η Paramount ανακοίνωσε οτι βάζει μπροστά τη Halo σειρά.

Πως τα καταφέραν και πετύχαν το 9λεπτο βιντεάκι του υπέροχου σκηνοθέτη Neil Blomcamp (District 9, Elisium) με το τίτλο Landfall και απειροελάχιστο budget να είναι καλύτερο απο τη τωρινή σειρά είναι απορίας άξιον.

Το τσουνάμι που προέκυψε απο το βγάλσιμο στο πρώτο! κιόλας επεισόδιο απο οργισμένους φάν (θέμα ταμπού σε όλη τη gaming σειρά μιας και η επιβλητικότητα του χαρακτήρα και μυστηριώδη μαχητή χτίστηκε πάνω στη φωνή, το κράνος και τέλος) θα μπορούσαμε-δυσκολα βέβαια-να το παραβλέψουμε σαν σεναριακή απόφαση μια διαφορετικής σκιαγράφησης του θέματος.

Που είναι οι σφιχτοδεμένες και γεμάτος άγχος μάχες, η μελαγχολία που είναι διάχυτη σε όλο το game, το saga που τοποθετούσε τον Chief σε ένα διαγαλαξιακό πόλεμο πιόνι που μετατρέπεται σε ηγέτη; Πουθενά είναι η απάντηση.

Η 25αλεπτη γνωριμία στο κόσμο, και εισαγωγή στο κόσμο του πολέμου μεταξύ Spartans και Covenant  μια σκηνή που θα αποτελούσε το καύσιμο και τη καταπράυνση της γκρίνιας,είναι απελπιστικά ανέμπνευστη,ενώ τα εφέ θα τα χαρακτηρίζαμε μέτρια παρά το μεγάλο κουμπαρά της Paramount. Καμία ένταση ή απειλή,και η κάμερα να ακολουθεί την έφηβη επαναστάτρια και τον Chief συμπλήρωμα απο πίσω.

Ο Pablo Shreiber στον ομώνυμο ρόλο είναι συμπαθής και κάνει ότι μπορεί να σηκώσει ένα χαρακτήρα τοτέμ xωρίς συναισθήματα με ένα υλικό που φάινεται δε το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι οι συντελεστές του. Mια χαρά επίσης η Natascha McElhone σαν στριφνή επιστήμονας της κυβέρνησης και δημιουργός  του προγράμματος Spartan όπου κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά μιας και το υπόλοιπο casting φαντάζει αδιάφορο.

Αφού δεν τα κατάφεραν οι δημιουργοί να μας κρατήσουν με τη δράση θεώρησαν σωστό στα επόμενα επεισόδια να μας βομβαρδίσουν με ακατάσχετη πολυλογία προσπαθώντας να μετατρέψουν τη σειρά σε ένα Game of Thrones στο διάστημα, μόνο που τους έλειπε το χάρισμα των ηθοποιών οι ανατροπές και το γυμνό.

Aποδείχθηκε οτι η σκέψη να αλλάξουμε το σενάριο του story (δεν χρειαζόταν), οι πολλοί σεναριογράφοι δεν είχαν παίξει ούτε Pac-man στη ζωή τους πόσο μάλλον το Halo και η διαφορετικές κατευθύνσεις σε ένα ήδη αρκετά βαθύ concept κατέστρεψαν οριστικά τη πιθανότητα η σειρά να 'πεσει' αξιοπρεπώς...

Είναι δεδομένο οτι όλες οι μεγάλες ιστορίες θέλουν το χρόνο τους,ακόμα και το φοβερό Breaking Bad ξεκίνησε με βαρύ περπάτημα στη πρώτη season, όλα όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ουρλιάζουν για χαμένη προσπάθεια. Η σειρά ολοκλήρώνεται σε 9 επεισόδια και έιναι άγνωστο αν θα προκύψουν  νέες περιπέτειες ύστερα απο το ακατάπαυστο τσαλάκωμα που έχει φάει απ το κοινό, όσο όμως συνεχίζει σε άψυχους ρυθμούς το game over πλησιάζει απειλητικά.

Αν πραγματικά θέλει κάποιος να χαθεί στο κόσμο του Ηalo πιάνει ένα χειριστήριο Xbox και λιώνει όλα τα παιχνίδια της σειράς.

Η μεταφορά στη tv δεν είχε saves.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos