ΣΕΙΡΕΣ

"Evil" Season 2: Το κακό παίρνει μορφή και κανείς δεν θα μείνει ίδιος…

Δημοσίευση: 27 Ιαν. 2022, 15:21

Σύνοψη: Μια σκεπτικίστρια κλινικός ψυχολόγος συνεργάζεται με έναν μαθητευόμενο ιερέα και έναν ρεαλιστή τεχνικό στην έρευνα υποτιθέμενων θαυμάτων και άλλων παράξενων περιστατικών.

<a href="/home-cinema-streaming/shirley/69752">Shirley</a>ΣΧΕΤΙΚΑShirley

Στόχος τους; Να διαπιστώσουν αν υπάρχει επιστημονική εξήγηση ή εάν πρόκειται πραγματικά για κάτι το υπερφυσικό.

Γνώμη: Αναβαθμισμένη τόσο σεναριακά, όσο και σκηνοθετικά η δεύτερη σεζόν του Evil μοιάζει να «εκπληρώνει» αυτό που υποσχέθηκε στην πρώτη: Ναι, η ώρα έχει έρθει για τους πρωταγωνιστές να αμφισβητήσουν όσα πίστευαν μέχρι τώρα και να παλέψουν ο καθένας με τους δικούς του δαίμονες.

Αν ο night terror της Kristen με το όνομα George μας έδωσε μια μικρή γεύση του φόβου, πλέον γίνεται ο αφηγητής μας στο βιβλίο με τις νέες -και ταυτόχρονα τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες με το παρελθόν-  σκοτεινές ιστορίες στις οποίες θα εμπλακούν οι ήρωες και στις οποίες θα τραβήξουν και όσους τους πλαισιώνουν. Από την ανήσυχη παρέα των κοριτσιών της Kristen, τη μητέρα της, τον σύζυγο και τον ψυχολόγο της, μέχρι την καλόγρια που καθαρίζει το δωμάτιο του David, καθώς και το love affair του Ben, όλοι παίρνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε αυτή την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Νο spoilers ahead, μόνο μια δυναμική εξέλιξη των χαρακτήρων που έρχονται σε ρήξη με όσα πρέσβευαν, εξερευνούν τα όριά τους και αποδέχονται ο ένας την πίστη του άλλου, είτε αυτή κατευθύνεται προς την επιστήμη, προς τον ρεαλισμό, προς τον Θεό ή… προς τον διάβολο. Είναι άκρως ενδιαφέρον να βλέπουμε την Kristen να προχωρά στις δικές προσωπικές εξομολογήσεις, τον David να συνειδητοποιεί πως η έκφραση των συναισθημάτων του ίσως δεν είναι αδυναμία αλλά το μεγαλύτερο «όπλο» του και τον αγαπημένο για τον κυνισμό του Ben να αφήνει χώρο στη ζωή του για την ύπαρξη δυνάμεων που δεν εξηγούνται πάντα με τετράγωνη λογική. Μέσα σε όλα αυτά ο Leland με τον ιδιαίτερο δικό του «ψυχολόγο» -η απεικόνιση του σατανά ως πανύψηλου, τραγόμορφου πλάσματος με στριφογυριστά κέρατα που είδαμε στο τέλος της πρώτης σεζόν είναι τόσο παρωχημένη που γίνεται ιδανικά ειρωνική-  κινεί τα νήματα σε μια σειρά από γεγονότα που σε κάνουν να λες «ένα επεισόδιο ακόμα», παρόλο που μπορεί να έχεις πεινάσει/νυστάξει/πιαστεί στον καναπέ εδώ και πολλή ώρα.

Η παραδοχή ότι η μετακόμιση του Evil από το ανοιχτό κανάλι CBS στην πλατφόρμα Paramount+ απελευθέρωσε τη σειρά από τα αυστηρά χρονικά όρια μεταξύ των διαφημίσεων και αναβάθμισε ποιοτικά την εξέλιξη του story από επεισόδιο σε επεισόδιο αποτελεί μία λογική εξήγηση.

Αυτό, όμως, που περισσότερο ενδιαφέρει τους λάτρεις του είδους είναι πως η δεύτερη σεζόν του Evil γίνεται πραγματικό «κόλλημα» για τον φόβο που κρύβεται στις σιωπές της και το κακό που ελλοχεύει όχι στα τέρατα που φαίνονται, αλλά σε εκείνα που οι άνθρωποι κουβαλούν κρυφά μέσα τους.

Η σειρά στριμάρει στο Cosmote TV

Μάρω Ζουγανέλη

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Shirley

Shirley

Θα το βρείτε: Netflix

Όπως μας ενημερώνει από την αρχή το “Shirley”, το 1968 ανάμεσα στα 435 μέλη...
13 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos