"Evil" season 1: Επιστήμη εναντίον πίστης

"Evil" season 1: Επιστήμη εναντίον πίστης
Δημοσίευση: 1 Φεβ. 2020, 21:46
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Kristen Bouchard (Katja Herbers) ως κλινική ψυχολόγος ανακρίνει έναν άνδρα που κατηγορείται για πολλαπλή ανθρωποκτονία όταν συναντά τον εκπαιδευόμενο ιερέα David Acosta (Mike Colter), ο οποίος είναι εκεί για να αξιολογήσει τον ίδιο άνδρα και να αποφασίσει αν τον έχει καταλάβει κάποιου είδους δαίμονας. Ο David προτείνει στην Kristen να συνεργαστούν, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να διαχωρίσει με σιγουριά τους ψυχασθενείς από τους πραγματικά δαιμονισμένους.

Άποψη: Δαιμονισμένοι δολοφόνοι, θαύματα, εξορκισμοί, οράματα από τον Θεό, ή μήπως ψυχικά διαταραγμένοι άνθρωποι, επιστημονικά σπάνια αλλά εξηγήσιμα φαινόμενα και παραισθήσεις από ψυχεδελικά τσάι;

Το “Evil” τα έχει ενσωματώσει όλα στο ρεπερτόριό του, για αυτό και είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές και συνάμα τρομακτικές σειρές του 2020, με ορισμένες σκηνές που δε θα διαγραφούν ποτέ (μα ποτέ) από το μυαλό μας.

Ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα σε μια μεταφυσική σειρά τρόμου, ένα οικογενειακό και δικαστικό δράμα, χωρίς όμως να χάνει την συνοχή και τον τόνο της, κάτι που δε μας εκπλήσσει καθώς οι δημιουργοί της είναι πεπειραμένοι συγγραφείς/δημιουργοί τηλεοπτικών σειρών με άριστες επιδόσεις.

Ο λόγος για τους Michele και Robert King, το ζευγάρι πίσω από τα “Braindead”, “The Good Wife” και “The Good Fight,” οι οποίοι ενδιαφέρονται να φέρουν ορισμένες καίριες ιδεολογικές απορίες στην επιφάνεια.

Οι πρωταγωνιστές μας, Kristen και David, αντιπροσωπεύουν δύο αντίθετους πόλους: την επιστήμη και την πίστη, κάτι που οι δημιουργοί χρησιμοποιούν ως ‘πάτημα’ για να αναρωτηθούν τί συνιστά καλή και κακή συμπεριφορά, γιατί ορισμένοι άνθρωποι ανταμοίβονται και άλλοι όχι, αν η κακία (evil) είναι έμφυτη ή προέρχεται από κάποια μεταφυσική δύναμη και φυσικά γιατί οι κακοί άνθρωποι κάνουν κακές πράξεις. Για να συμπληρώσει το δίδυμο έρχεται ο Ben (Aasif Mandvi), ο οποίος είναι και ο κυνικός της παρέας. Το τρίο έχει εξαιρετική χημεία που αρμόζει σε τέτοιου είδους procedural σειρά και συγκεκριμένα ο Colter επιδεικνύει τα ταλέντα του, που εμφανώς είχαν μείνει ανεκμετάλευτα στο “Luke Cage”. Κάθε εβδομάδα, οι τρείς τους εξερευνούν και μια διαφορετική υπόθεση, ενίοτε λογικά επιλύσιμη και άλλες φορές απλά ανεξήγητη. Οι Kings έχουν προσθέσει και λίγο χιούμορ μέσα στα επεισόδια, με κάποια να κριτικάρουν την μοντέρνα κοινωνία (πώς μπορεί η κακία να εξαπλωθεί μέσα από τα social media), άλλα απλά να οδεύουν προς το παράλογο (no spoilers) και άλλα να μας τρομοκρατούν.

Αν και το “Evil” θέλει λίγο χρόνο για να ξεδιπλώσει την βαθύτερη (πιθανώς κοσμική και πανέξυπνη) δαιμονική συνωμοσία, από την πρώτη κιόλας στιγμή εισάγει χαρακτήρες, όπως ο σατανικός ψυχολόγος Leland Townsend (ο Michael Emerson μας γυρνά πίσω στο “Lost”), που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη της ιστορίας.

Το τελευταίο επεισόδιο είναι ‘χρυσάφι,’, όχι μόνο γιατί συμβαίνουν ακραία περίεργα πράγματα, αλλά και γιατί η αγαπημένη μας Kristen, μπορεί και να υπερβεί το σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή όταν οι άνθρωποι που απειλούν τις τέσσερις ανήλικες κόρες της ξεπερνούν τα όρια. Άραγε μπορεί κάποιος να γεννηθεί αυθεντικά evil ή μήπως οι άλλοι τον ωθούν προς τα εκεί;

Είναι η ενασχόληση με την ηθική διάσταση της ανθρώπινης φύσης που διαχωρίζει το “Evil” από άλλες παρόμοιες σειρές. Ήρθε η ώρα να αφεθείτε και εσείς στην τρομακτικά εφιαλτική και αστεία αύρα του “Evil”!

7 / 10

Δημοσίευση: 1 Φεβ. 2020, 21:46
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The banker

The banker

Σύνοψη: Το The Banker βασίζεται σε πραγματική ιστορία και διηγείται την ιστορία δύο Αφρο-Aμερικανών...
3 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463