Ένα συγκλονιστικό φιλμ του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου για την βία κατά των γυναικών

Δημοσίευση: 24 Νοε. 2021, 10:32
Συντάκτης:

O Aργύρης Παπαδημητρόπουλος σκηνοθέτησε μια μικρού μήκους ταινία για την Lacta με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, την οποία πρέπει να δουν όλοι, ειδικά εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο όρος γυναικοκτονία είναι υπερβολικός, εφεύρημα των ΜΜΕ, «δεν συμβαίνει και τόσο συχνά όσο νομίζετε».

monday αργυρης παπαδημητροπουλοςΣΧΕΤΙΚΑΤο Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου έρχεται τον Ιούνιο

Το φιλμ με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ» (Γιατί θα σου κάνω κακό), εξιστορεί την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία δολοφονείται από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια ενός καβγά.

Μέσα στο 2021 έχουν σημειωθεί 13 γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. 13 γυναίκες έχασαν τα ζωή τους από τα χέρια του συντρόφου τους. Δολοφονήθηκαν από ανθρώπους που είχαν εμπιστευτεί. Το βίντεο καταπιάνεται με το μείζον ζήτημα των γυναικοκτονιών και σκοπό έχει να αφυπνίσει.

Το φιλμ ξεκινά με το ζευγάρι να ζει όμορφες στιγμές στις διακοπές του, με γέλια και χαρές, απολαμβάνοντας τον έρωτά του. Στη συνέχεια μετακομίζει σε δικό του σπίτι, ωστόσο γρήγορα η κτητικότατα του άνδρα, στον ρόλο του οποίου βρίσκεται ο Έκτορας Λιάτσος, μετατρέπεται σε εφιάλτη και οδηγεί σε τραγικό τέλος τη νεαρή, την οποία υποδύεται η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.

«Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς», λέει στο τέλος η πρωταγωνίστρια. Το βίντεο πλαισιώνει το τραγούδι «Μη μου μιλάς για αγάπη», της Δήμητρας Γαλάνη.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 24 Νοε. 2021, 10:32
Ενημέρωση: 24 Νοε. 2021, 10:32
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456