ΣΕΙΡΕΣ

"DNA" season 1: Εύκολη ταύτιση

Δημοσίευση: 1 Οκτ. 2020, 19:29

Ο Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) διερευνά μια υπόθεση που αφορά τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός μικρού κοριτσιού. Ακολουθώντας το αστυνομικό του ένστικτο, καταφέρνει – παρά τη δυσπιστία των συναδέλφων του – να βρει κάποια στοιχεία που ίσως διαλευκάνουν την υπόθεση. Ωστόσο, όταν όλα ανατρέπονται στην προσωπική του ζωή, αναγκάζεται να παρατήσει την υπόθεση. Χρόνια αργότερα, με αφορμή ένα άλλο έγκλημα, και αφού πλέον η υπόθεση έχει λάβει προσωπικό χαρακτήρα για εκείνον, θα προσπαθήσει ξανά να πάρει πίσω όλα όσα έχασε.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Το DNA είναι η νέα σειρά του Torleif Hoppe, ο οποίος είναι γνωστός και από τη συμμετοχή του στη δημιουργία του The Killing. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα από ένα σφάλμα που είχε προκύψει στο κεντρικό μητρώο αρχείων της Αστυνομίας της Δανίας. Αυτό είχε ως συνέπεια να χαθούν στοιχεία ταυτοποίησης που ήταν σημαντικά για πολλές υποθέσεις. Ο Hoppe είδε σε αυτό μια τέλεια υπόθεση για αστυνομική σειρά καθώς και μια αφορμή για να ασχοληθεί βαθύτερα με ζητήματα που αφορούν την προέλευση του κάθε ανθρώπου.

Μέσα σε οχτώ επεισόδια, το DNA καταφέρνει να καθηλώσει τον θεατή, όχι μόνο λόγω της πλοκής και των μη αναμενόμενων ανατροπών, αλλά και λόγω της προσωπικής ιστορίας που αποτελεί το υπόβαθρο όλων αυτών. Στόχος της σειράς δεν είναι να παρασύρει τον θεατή μόνο στην επίλυση του μυστηρίου, αλλά να γνωρίσει καλύτερα τους πρωταγωνιστές και να θίξει και κάποια πιο βαθιά ζητήματα. Αυτό γίνεται κυρίως μέσω του κεντρικού μοτίβου της σειράς που είναι η αντίθεση μεταξύ γνώσης και άγνοιας.

Ο κάθε πρωταγωνιστής πασχίζει να μάθει τη δική του αλήθεια, αλλά δεν είναι ποτέ σίγουρο ότι θα μάθει αυτό που φανταζόταν. Η λύτρωση τις περισσότερες φορές δεν έρχεται και αυτό τους κάνει να αναρωτιούνται αν ίσως μερικές φορές η άγνοια είναι καλύτερη.

Η παρουσίαση της ιστορίας όσο και των χαρακτήρων της σειράς γίνεται με ρεαλισμό – γεγονός που βοηθά τον θεατή να ταυτιστεί πιο εύκολα με τις δυσκολίες των πρωταγωνιστών. Οι χαρακτήρες είναι τρωτοί, κάνουν λάθη, παρασύρονται, φοβούνται και όλα αυτά γίνονται εμφανή μέσα από τις πολύ καλές ερμηνείες. 

Το DNA ξεπερνά κατά πολύ αντίστοιχες σειρές του είδους  της και σίγουρα είναι μια σειρά που αξίζει τον χρόνο σας.

Η σειρά προβάλλεται από την Cosmote TV.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Οκτ. 2020, 19:29
Ενημέρωση: 2 Δεκ. 2020, 18:42
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos