Δημήτρης Ινδαρές: "Είμαστε όμηροι μιας πόλωσης"

Δημοσίευση: 21 Δεκ. 2019, 15:20

Tα αυτονόητα δήλωσε ο Δημήτρης Ινδαρές μιλώντας στο κανάλι OPEN. 

Ο Έλληνας σκηνοθέτης που έγινε ατυχώς το πρόσωπο των ημερών με την ξεδιάντροπη επίδειξη αστυνομικής αυθαιρεσίας που συνοδεύτηκε από αδικαιολόγητη, σοκαριστική βία προς τον ίδιο και την οικογένειά του, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την κατάληψη της οδού Ματρόζου ο ίδιος και οι άνθρωποι του.

«Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι ότι ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε, δυσκολευόμαστε με τη στράτευση στα όρια, στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα. Είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συνεργατών, των φίλων, των συναδέλφων μου, ακριβώς σε αυτή τη βάση. Άνθρωποι που με ξέρουν, ήρθαν να συμπαρασταθούν σε αυτό το επίπεδο, σε αυτό που άθελά μας συνέβη, σε αυτή την ανεπιθύμητη, τη δύσκολη δημοσιότητα, τη μάταιη δημοσιότητα και σε αυτό το αχρείαστο σκηνικό της βίας και της ακραίας πόλωσης. Εύχομαι αυτή η πόλωση να μη θολώσει την ουσία των πραγμάτων, υπάρχει θέμα, είναι βέβαιο ότι υπάρχει θέμα. Ελπίζω ο χρόνος που μας δίνει η αναβολή του δικαστηρίου να βοηθήσει να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν πήγε να πάρει το όπλο αστυνομικού τόνισε πως «εγώ δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε την παραφιλολογία. Για μένα υπάρχουν ποιο σημαντικά πράγματα. Πράγματα που αφορούν μία περιγραφή, μία δαιμονοποίηση της οικογένειας μου που είναι εξοργιστική.

Ο ίδιος επανέλαβε πως ούτε εκείνος ούτε η οικογένειά του έχουν σχέση με την κατάληψη, απλώς έχουν την «ατυχία της γειτνίασης»: «Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι άλλο, είναι η ίδια η πραγματικότητα που θα δείξει τις πραγματικές διαστάσεις των πραγμάτων και θα δείξει ακριβώς την οικογενειακή τραγωδία που έβγαλε το σπίτι μου στα μανταλάκια, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, έδωσε την ευκαιρία σε σχολιαστές που αγνοούν τα γεγονότα και εμείς είμαστε όμηροι μιας πόλωσης ανάμεσα στους μεν και τους δε άσκοπα», συμπληρώνοντας: «είναι ένας πόλεμος κάτω από την πόρτα μας. Εξαιτίας αυτής της γειτνίασης είναι σαν να πολιορκείται και το δικό μας σπίτι. Έχει γίνει και άλλη επιτυχής επέμβαση της αστυνομίας. Ξέρουν πάρα πολύ καλά πως το σπίτι είναι περίοπτο και από τον κάτω δρόμο, πως γίνεται το πέρασμα στην ταράτσα. Είναι ακατανόητο αυτό που έχει γίνει», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos