ΣΕΙΡΕΣ

“Day of the dead” season 1: Ένα Walking Dead wannabe με πολιτικές προεκτάσεις

Δημοσίευση: 13 Μαΐου 2022, 15:17
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η αγωνιώδης ιστορία έξι αγνώστων που προσπαθούν να επιβιώσουν τις πρώτες 24 ώρες μιας zombie apocalypse.

<a href="/nea/essex-serpent-peistiko-vretaniko-drama-epohis/66485">&quot;The Essex serpent&quot;: Πειστικό βρετανικό δράμα εποχής</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The Essex serpent": Πειστικό βρετανικό δράμα εποχής

Άποψη: Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα ζόμπι ήταν αρκετά σπάνια για τη μεγάλη οθόνη.

Με το Dawn of the Dead του Zack Snyder, το Shaun of the Dead του Edgar Wright και το 28 Days Later του Danny Boyle, τα ζόμπι έκαναν δυναμικό come back. Το Walking Dead του AMC εδραίωσε το είδος ως το νέο κόλλημα των θεατών. Εν έτη 2021, το SYFY φέρνει μια ακόμη ματιά στον κόσμο των ζωντανών-νεκρών.

Σεναριακά το εγχείρημα δεν προσφέρει κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο στο είδος, καθώς μοιάζει να αναλώνεται σε βαρείς διαλόγους και σε μια συνεχή προσπάθεια να είναι πολιτικά relevant, πράγμα που καταντάει κουραστικό. Η σειρά μοιάζει σα να γράφτηκε από εφήβους για ενήλικες. Όταν οι έφηβοι εμφανίζονται στην οθόνη, δεν ακούγονται σαν έφηβοι. Όταν οι ενήλικες εμφανίζονται στην οθόνη, ακούγονται σαν κακή απομίμηση των εφήβων. Οι ήρωες συχνά αναφέρονται σε ταινίες με ζόμπι κατά την εξέλιξη της ιστορίας. Αυτό προσδίδει στη σειρά μια περίεργη μετα-προσέγγιση που, όμως, τελικά μένει και αυτή ανεκμετάλλευτη.

Τα εφέ του μακιγιάζ θυμίζουν την τριλογία ταινιών του George A. Romero, με μια γκάμα από πρόσφατα πεθαμένους έως εντελώς εξαθλιωμένους. Όλοι έχουν μια old school όψη ζόμπι που δημιουργεί κάποια νοσταλγία. Ωστόσο, οι ηθοποιοί αρκετές στιγμές μοιάζουν να ξεχνιούνται και κινούνται σαν ζωντανοί. Και φυσικά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στα πρώτα επεισόδια τα ζόμπι δεν εμφανίζονται σχεδόν καθόλου στην οθόνη. Καθώς οι ζωντανοί χαρακτήρες ζουν την καθημερινότητά τους, η δράση είναι τόσο λίγη που στερεί από τον θεατή μεγάλο μέρος από την εμπειρία της προβολής

Το Day of the Dead μοιάζει σαν να θέλει να είναι κωμωδία, αλλά χωρίς να ξέρει πώς να το κάνει. Είναι δύσκολο να πει κανείς αν αυτή η σειρά προοριζόταν να είναι αστεία ή καυστική, αλλά μάλλον αποτυγχάνει και στα δύο, ενώ δεν βρίσκεται και πουθενά κοντά στην ποιότητα παραγωγής άλλων αντίστοιχων σειρών. Οι ταινίες με ζόμπι του Romero αφορούσαν τόσο τα κοινωνικά δεινά όσο και τους ζωντανούς-νεκρούς.

Αυτή η νέα έκδοση του Day Of The Dead προσπαθεί να μιμηθεί τη συγκεκριμένη φόρμουλα, αλλά -δυστυχώς-δεν πετυχαίνει μέσα στα δέκα επεισόδια των 40 περίπου λεπτών να φτιάξει αρκετά καλές ιστορίες ή χαρακτήρες που να μας ενδιαφέρουν.

Η σειρά προβάλλεται στην Cosmote TV

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ