ΣΕΙΡΕΣ

"Clarice" season 1: Δεν αποδίδει δικαιοσύνη

Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2021, 13:57
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η πλοκή ακολουθεί την πορεία της Κλαρίς Στάρλινγκ  μετά την σύλληψη του κατά συρροή δολοφόνου Μπάφαλο Μπιλ από την ίδια όταν αυτή ήταν ακόμα μαθητευόμενη αστυνομική πράκτορας, όσο αυτή παλεύει με νέες υποθέσεις αλλά και με το τραύμα που της άφησε η πρώτη της επαφή με τον κόσμο των δολοφονιών.

<a href="/nea/love-death-and-robots-season-3-xekathara-veltiomeno/66472">&quot;Love, death and robots&quot; season 3: Ξεκάθαρα βελτιωμένο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Love, death and robots" season 3: Ξεκάθαρα βελτιωμένο

Άποψη: Σε ένα reprise του ρόλου και ουσιαστικά με μία διάθεση spin off, το “Clarice” μας συστήνεται από το CBS και φέρει το βάρος του “Silence of the Lambs” με περισσότερες αστυνομικές διαδικασίες και λιγότερο κανιβαλισμό. Ειδικότερα, όσον αφορά τον ελέφαντα στο δωμάτιο και τον ανυπέρβλητο ρόλο του Άντονι Χόπκινς ως Χάνιμπαλ Λέκτερ, εκεί η σειρά απογοητεύει διπλά καθώς ούτε συμμετοχή ενός Λέκτερ έχουμε (ποιος άραγε θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Χόπκινς;) αλλά βάσει δικαιωμάτων το όνομα του ρόλου δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στα 13 επεισόδια.

Αυτό που όντως αναφέρθηκε και σχολιάστηκε εκτενώς δεν ήταν άλλο από το χάρισμα της Κλαρίς στο να ψυχολογεί και να αποκωδικοποιεί τις καταστάσεις με σκέψη σχεδόν αντίστοιχη της πραγματικότητας και η οποία την έφερνε σε αντιπαράθεση με την υπόλοιπη ομάδα VICAP (ομάδα στημένη για την κατανόηση των βίαιων δολοφονιών).

Παρά τις πολλές νέες υποθέσεις, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η σειρά ενδιαφέρεται κυρίως για την ψυχοσύνθεση της ηρωίδας, ενός ατόμου ευφυούς, γοητευτικού και ευαίσθητου, που προσπαθεί να δραπετεύσει από τον τόπο του εγκλήματος για να σιωπήσει το τραύμα που της έχει μείνει από τον περιβόητο Μπάφαλο Μπιλ.

Εμφανισιακά, η Ρεμπέκα Μπριντς είναι κοντά στην Τζόντι Φόστερ, και φυσιογνωμικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την έντιμη προσπάθεια που κάνει για να μοιάσει όσο μπορεί στους τρόπους της και το φέρσιμό της. Και ενώ θεωρητικά έχουμε μία πρωταγωνίστρια που πείθει, το “Clarice” προσπαθεί να μοιάσει με το “True Detective” ή το “Mindhunter”, μία αστυνομική σειρά με βάθος στους χαρακτήρες και στο σενάριο, αλλά διστάζει να εισχωρήσει πραγματικά στον εγκληματικό νου. Εδώ απλά υπάρχει ανάγκη για λύση του μυστηρίου και η Κλαρίς είναι αυτή που εμπράκτως και πέρα από κάθε προσδοκία στέφεται νικήτρια του κάθε επεισοδίου.

Φυσικά, οι δημιουργοί του Τζένι Λιούμετ (κόρη του Σίντνεϊ Λιούμετ και σεναριογράφος του “Rachel Getting Married”) και Άλεξ Κούρτζμαν δεν μας παρεδωσαν κάτι αντάξιο των παραπάνω, σε καμία περίπτωση κάτι αντίστοιχο της Σιωπής των Αμνών.

Aργά ή γρήγορα το “Clarice” ακολουθεί την πεπατημένη και γνωστή διαδρομή ενός αστυνομικού τύπου CIS ή NCIS με πρωταγωνιστές αντίγραφα και σενάριο διεκπεραιωτικό. Ωστόσο, το πλέον λυπηρό γεγονός είναι ότι ένας χαρακτήρας όπως αυτός της Κλαρίς Στάρλινγκ δεν δικαιώθηκε με μία σειρά απόλυτα κομμένη και ραμμένη επάνω της.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

My spy

My spy

Η νέα κωμωδία του Peter Segal (“Get Smart”), στα βήματα του The Pacifier και του Leon:...
18 ώρες