CineDoc με υψηλή γαστρονομία: Περιπλανώμενος Σεφ

Δημοσίευση: 19 Ιαν. 2020, 15:04

Tο CineDoc συνεχίζει τις προβολές του με το ντοκιμαντέρ της βραβευμένης σκηνοθέτιδος Hye-Ryoung Park, Περιπλανώμενος Σεφ.

<a href="/nea/stin-isotita-de-horoyn-diakriseis-deite-who-i-am-not-sto-cinedoc/69412">Στην ισότητα δε χωρούν διακρίσεις. Δείτε το "Who i am not" στο Cinedoc</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣτην ισότητα δε χωρούν διακρίσεις. Δείτε το "Who i am not" στο Cinedoc

Η ταινία παρακολουθεί τον διάσημο Κορεάτη σεφ Jiho Im για δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Im διασχίζει βουνά, ποτάμια και πεδιάδες σε όλες τις καιρικές συνθήκες για να συλλέξει τα υλικά της μαγειρικής του -από άγριες πικραλίδες μέχρι βρύα.  Ο σεφ Im πιστεύει ότι η Μητέρα Φύση βρίσκεται στην καρδιά της μαγειρικής τέχνης και με αυτό το σκεπτικό περιπλανιέται σε όλη την κορεατική χερσόνησο σε αναζήτηση πρώτων υλών για τα πιάτα του. Γι’ αυτόν, τίποτα στη φύση δεν δημιουργήθηκε τυχαία και κάθε υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί στη μαγειρική και για να θεραπεύσει το ανθρώπινο σώμα. Η ταινία τον συναντά καθώς αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να δημιουργήσει μέσα σε μόλις 24 ώρες 108 νέα πιάτα –αριθμός σημαδιακός για τους βουδιστές– ως φόρο τιμής στη θετή του μητέρα.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας και σε συνεργασία με το Wok Shop και τα «Μαθήματα Μαγειρικής» (Culinary center & Cookery Club).

Κυριακή 19 Ιανουαρίου, 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109. H προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Wok Shop που θα προσφέρει γευστική δοκιμή στους θεατές.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 16.00, Κινηματογράφος Ααβόρα, Ιπποκράτους 180

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ. 

Οι ταινίες του CineDoc είναι διαθέσιμες online.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos