Το Cinedoc επιστρέφει με 15 ταινίες!

Δημοσίευση: 8 Οκτ. 2019, 18:56
Συντάκτης:

Το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας και πέντε ακόμα ελληνικών πόλεων (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Αμαλιάδα & Καλαμάτα), με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα 15 ταινιών.

<a href="/nea/cinedoc-paroysiazei-ntokimanter-lesvia-tis-tzelis-hatzidimitrioy/69679">Tο Cinedoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Λεσβία» της Τζέλης Χατζηδημητρίου</a>ΣΧΕΤΙΚΑTο Cinedoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Λεσβία» της Τζέλης Χατζηδημητρίου

Για το 2019-20, το CineDoc προτείνει δύο νέες ταινίες κάθε μήνα, προβάλλοντας στις αίθουσες βραβευμένα ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες μυθοπλασίας για παιδιά και νέους. Το φετινό «ενισχυμένο» πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει από βραβευμένα πολιτικά ντοκιμαντέρ και πορτρέτα γνωστών καλλιτεχνών μέχρι σινεφίλ νεανικό κινηματογράφο και ανατρεπτικές παιδικές κωμωδίες, σε μια συνένωση δυνάμεων του κλασικού CineDoc με το Φεστιβάλ παιδικού και νεανικού κινηματογράφου CineDocKIDS.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας (World Habitat Day, 7 Οκτωβρίου), το CineDoc κάνει πρεμιέρα με το «Push», το νέο ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten, με θέμα τις αγορές ακινήτων και την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις ίδιες τους τις πόλεις. Η δεύτερη ταινία του Οκτωβρίου είναι το «Βασίλισσα Χωρίς Βασίλειο», ένα ντοκιμαντέρ για ηλικίες 8+ με θέμα μια πολική αρκούδα που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και έναν φωτογράφο άγριας φύσης που καταγράφει τον αγώνα της να μεγαλώσει τα παιδιά της. Λίγα λόγια για τις ταινίες:

Push

Fredrik Gertten | 92’ | Σουηδία 2019

Σύνοψη: Γιατί έχει γίνει τόσο ακριβό να ζούμε στην πόλη μας; Από τη Βαρκελώνη ως το Βερολίνο, το Τορόντο και τη Σεούλ, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Fredrik Gertten ερευνά πώς οι τιμές των ακινήτων σημειώνουν εκρηκτική άνοδο, σπρώχνοντας τους κατοίκους έξω από τις ίδιες τους τις γειτονιές. Ένα επίκαιρο ντοκιμαντέρ για την απρόσωπη αγορά ακινήτων και τον προσωπικό αγώνα που δίνουν ομάδες πολιτών για να διατηρήσουν τις πόλεις τους ζωντανές.

Προβολές: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, 20.00, Γαλλικό Ινστιτούτο , Σίνα 31 | Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109 | Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 16.00, Κινηματογράφος Ααβόρα. Σε συνεργασία με το inside story και σε συνδιοργάνωση με το Moving Docs.

Βραβεία & συμμετοχές: Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Πολιτική Ταινία: CPH:DOX 2019, Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους: San Francisco Green Film Festival, Επίσημη Συμμετοχή στα European Film Awards.

Βασίλισσα χωρίς Βασίλειο

Asgeir Helgestad |70΄ | 2018 | Νορβηγία| Ντοκιμαντέρ |Ηλικίες: 8+

Σύνοψη: Η αληθινή ιστορία της σχέσης μεταξύ της Frost, μιας πολικής αρκούδας, και ενός κινηματογραφιστή της άγριας φύσης, σε ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο. Επί 4 χρόνια, ο Νορβηγός Asgeir Helgestad καταγράφει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στον κόσμο της Frost, ανατρέποντας τις ισορροπίες του οικοσυστήματος και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της πολικής αρκούδας και των παιδιών της.

Προβολές: Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και σε συνεργασία με το WWF Ελλάς. Βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φύσης: Calcutta International Cult Film Festival, Βραβείο Κοινού: Green Screen International Wildlife Film Festival, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: Wildlife Film Festival Rotterdam, Βραβείο «Άνθρωπος & Φύση»: Matsalu Nature Film Festival, Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: Missoula International Wildlife Film Festival. Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ / 3 ευρώ φοιτητικό (ισχύει μόνο για τις προβολές του Γαλλικού Ινστιτούτου).

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Κατάλογος εδώ.

Tαινίες του CineDoc διαθέσιμες εδώ.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos