Αυτή είναι πλέον η πιο δημοφιλής ταινία στο IMDB

Δημοσίευση: 21 Νοε. 2021, 13:30
Συντάκτης:

H «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» και ο πρώτος «Νονός», εκθρονίστηκαν από τις πρώτες θέσεις στην σχετική λίστα του IMDB με τις πιο δημοφιλείς ταινίες όλων των εποχών, σύμφωνα με την βαθμολογία των (εκατομμυρίων) επισκεπτών του.

<a href="/news/best-2018-oi-koryfaies-tainiesseires-gia-toys-syntaktes-toy-imdb/59652">Best 2018: Οι κορυφαίες ταινίες/σειρές για τους συντάκτες του IMDB</a>ΣΧΕΤΙΚΑBest 2018: Οι κορυφαίες ταινίες/σειρές για τους συντάκτες του IMDB

Υπαίτιο γι’αυτό, ένα ινδικό δικαστικό δράμα, το φετινό «Jai Bhim» του 2021 με διάρκεια 2 ώρες και 44 λεπτά, το οποίο πλέον κατέχει την πρώτη θέση με βαθμολογία 9,5 στα 10.

Για να είμαστε σωστοί βέβαια, η ταινία του TJ Ganavel με τον διάσημο Ινδό σταρ Saravanan Sivakumar που στριμάρει στο Amazon Prime από τις 2 Νοεμβρίου, συγκέντρωσε αυτό το νούμερο μετά από 128 χιλιάδες ψήφους, τη στιγμή που η ταινία του Φρανκ Ντάραμποντ μετρά 2,5 και η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα 3 εκατομμύρια, αντίστοιχα.  

Ακολουθούν το «The Dark Knight» του Κρίστοφερ Νόλαν με 9 στα 10 (σε 2,4 εκατομμύρια ψήφους) και το «12 angry men» του Σίντνεϊ Λιούμετ επίσης με 9 στα 10 (σε 737 χιλιάδες ψήφους).

Το Jai Bhim βασίζεται σε αληθινή ιστορία και σύμφωνα με το σενάριο μια έγκυος γυναίκα από μια πρωτόγονη φυλετική κοινότητα, αναζητά απεγνωσμένα από την αστυνομία τον σύζυγό της, ο οποίος αγνοείται. Ένας συνήγορος του Ανώτατου Δικαστηρίου ξεσηκώνεται για να βρει τον σύζυγό της και να αναζητήσει δικαιοσύνη για το ζευγάρι.

Παρά την επιτυχία της, η ταινία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μια σκηνή στην οποία ένας αστυνομικός χαστουκίζει έναν άλλο χαρακτήρα επειδή μίλησε Ινδικά αντί για την διάλεκτο των Ταμίλ, κίνηση που έκανε πολλούς θεατές να χαρακτηρίσουν την ταινία στα social media ως «αντι-χίντι». Η ταινία έχει επίσης κατηγορηθεί ότι αμαύρωσε την κοινότητα Vanniyar, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της ινδικής πολιτείας Ταμίλ Ναντού.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos