ΣΕΙΡΕΣ

"Another Life" season 1: Τραγέλαφος

Δημοσίευση: 11 Aug 2019, 14:32
Συντάκτης:

Δεν είναι ότι δεν μας έχει δώσει sci-fi φόλες το Netflix. Extinction, Lost In Space, Tau, IO, Black Lightning, ακόμα και το Mute ήταν πολύ κατώτερο απ’ότι περίμενες.

<a href="/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Στο «Another Life» βλέπεις ότι πρωταγωνιστεί η Κάτι Σάκχοφ του Battlestar Galactica, δηλώνοντας μάλιστα ότι «επιτέλους βρήκα μια σειρά που να με ενθουσιάζει μετά από καιρό» και ελπίζεις ότι τουλάχιστον θα σπάσει αυτό το σερί της χρυσής μετριότητας.

Και έσπασε. Μόνο που δεν είναι μέτριο, είναι οριακά άθλιο. Κατώτερο από όλα τα προαναφερθέντα.

Και να πεις ότι η έλλειψη πρωτοτυπίας θα ήταν το μεγάλο του κρίμα, άντε, θα το αντέχαμε, θα κάναμε χαβαλέ και θα τρολάραμε.

Κάτι από Arrival, ολίγη από Alien, αρκετό Star Trek.

Όχι, δεν φταίει μόνο αυτό.

Το «Another Life» είναι μια τραγική sci-fi σαπουνόπερα, συνεχείς σεναριακές απιθανότητες και ηλιθιότητες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Καταρχήν την πραγματικά κακή Κάτι Σάκχοφ να κάνει συνεχώς επίδειξη αγχωτικής γκριμάτσας με τα νεύρα τεντωμένα στο πρόσωπό της και «μοιραία» σκηνοθετικά close-ups κάθε τρεις και λίγο στην προσπάθειά της να διευθύνει ένα πλήρωμα της πιο σημαντικής (υποτίθεται) αποστολής στην ιστορία της Γης, το οποίο απαρτίζουν μια ομάδα κακομαθημένων teenagers, ανίκανων να οδηγήσουν ένα Nissan Micra μέσα σε ένα χωράφι, πόσο μάλλον ένα διαστημόπλοιο μεταξύ αστεροειδών.

Αστεία εφέ, σενάριο που προσφέρει απλόχερα απανωτά χασμουρητά, ερμηνείες και αντιδράσεις από το υπόλοιπο καστ που αγγίζουν τα όρια του τραγέλαφου, μια σειρά που παραδόξως παίρνει τον εαυτό της εντελώς στα σοβαρά, αντί να επιδοθεί σε ένα non-stop τρολάρισμα τύπου Instagrammes/Influencers in space.

Τότε θα ήταν γαμάτη.

Mπορώ να απαριθμήσω δεκάδες γελοία περιστατικά, αλλά νομίζω ότι ελάχιστοι/ες θα καταφέρετε να το δείτε μέχρι το τέλος.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos