10ο Φεστιβάλ Αιγαίου. Αγαπησιάρικη εμπειρία

Δημοσίευση: 21 Ιουλίου 2021, 16:44
Συντάκτης:

Φανταστείτε το σκηνικό: ξύπνημα στις Σπέτσες, μπάνιο σε μία από τις παραλίες του νησιού, ταβέρνα, σιέστα και το βράδυ ταινία πάνω στην παραλία... Ακριβώς, αυτό βιώσαμε χθες στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου!

<a href="/nea/kinimatografiko-festival-aigaioy-epistrefei-stis-spetses/66715">Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αιγαίου. Επιστρέφει στις Σπέτσες</a>ΣΧΕΤΙΚΑΚινηματογραφικό Φεστιβάλ Αιγαίου. Επιστρέφει στις Σπέτσες

Η Τρίτη ήταν μια πολύ “γεμάτη” ημέρα για τη διοργάνωση, καθώς στις 10 το πρωί ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου “Location Greece”, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως σκοπό την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών με επίκεντρο την ανάδειξη της Ελλάδας ως σταθερού προορισμού για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών γυρισμάτων.

Στις εγκαταστάσεις της ιστορικής Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής των Σπετσών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και να συμμετέχουν σε workshops καταξιωμένων στελεχων του Location Managers Guild International. Η αναγκαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς η χώρα μας μπορεί να προσφέρει κινηματογραφικές εικόνας ασύγκριτης ομορφιάς και ποικιλομορφίας. Γι’ αυτό ευχόμαστε το “Location Greece” να αναδειχθεί σε ετήσιο σημείο συνάντησης για τη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα.

Το σούρουπο μας βρήκε στον δρόμο προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας, η οποία απέχει μόλις 10 λεπτά από το Παλιό Λιμάνι των Σπετσών. Εκεί, εγκαινιάστηκε το Agia Marina Beach Cinema, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται το όνομά του! Σε έναν χώρο με ελιές ακριβώς πάνω στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, με τον ήχο των κυμάτων και το φως του φεγγαριού και των αστεριών, παρακολουθήσαμε “Το Κυνήγι της Τρούφας”.

Οι Μάικλ Ντουέκ και και Γκρέγκορι Κέρσοου έγραψαν, σκηνοθέτησαν και φωτογράφισαν ένα ακαταμάχητο ντοκιμαντέρ γύρω από τον “χρυσό” των μανιταριών. Η ταινία μας μεταφέρει στο δάσους του Πιεμόντε, στη βορειοδυτική Ιταλία και μας συστήνει τέσσερις αξιομνημόνευτους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους αναζητώντας το συστατικό-σταρ της γαστρονομίας.

Καδράροντας τους με στατικά πλάνα αυθεντικής ομορφιάς, οι Ντουέκ και Κέρσοου μας βάζουν στον κόσμο τους με έναν αβίαστο τρόπο, δημιουργώντας έναν γοητευτικό φόρο τιμής σε έναν τρόπο ζωής και μια γενιά ανθρώπων που χάνεται. Κι οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές τους είναι ο ένας πιο υπέροχος από τον άλλο. Για παράδειγμα, ο Κάρλο επιμένει να βγαίνει στα 88 του χρόνια μες στα σκοτάδια για τρούφες, παρότι η γυναίκα του του το έχει απαγορεύσει. Για συντροφιά έχουν όλοι τους έταιρους πρωταγωνιστές του φιλμ, τα πιστά τους κυνηγόσκυλα που δεν είναι απλά μέσο της δουλειάς τους, αλλά τα αντιμετωπίζουν ως παιδιά τους, συζητούν μαζί τους, τα φροντίζουν, τα προσέχουν πραγματικά σαν τα μάτια τους. Οι σκηνές που επικεντρώνονται στη σχέση αυτή είναι αδύνατο να μην σου ζεστάνουν την καρδιά, καθώς είναι μια αγνή ένεση καλοσύνης, ευγένειας και αγάπης.

The truffle huntersThe truffle hunters

Φανταστείτε λοιπόν να βλέπετε μια τόσο αγαπησιάρικη δημιουργία πάνω στη θάλασσα. Το χαμόγελο εγγυημένα καρφώνεται στα πρόσωπα, οι θεατές ανταλλάσσουν απόψεις με ένα ποτό στο χέρι και μια γενικότερη ατμόσφαιρα αισιοδοξίας απλώνεται παντού. Χθες, το βράδυ δεν ερωτευτήκαμε μόνο τους “Κυνηγούς της Τρούφας”...

Ερωτευτήκαμε το Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο μας προσέφερε μια πραγματικά αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos