"Judas and the Black Messiah": Fight the power

Δημοσίευση: 10 Aug 2020, 10:51

Ακόμα μία άγνωστη ιστορία από το κόμμα των Black Panther θα δούμε μελλοντικά στην μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα την πρωτοβουλία του Φρεντ Χάμπτον ο οποίος το 1968 καθιέρωσε ένα πρόγραμμα σίτισης για τα παιδιά του Σικάγο και επιχείρησε να ενώσει τις διάφορες συμμορίες των δρόμων υπό έναν τίτλο που πρέσβευε συνεργασία και ειρήνη.

Το “Judas and the Black Messiah” όπως ονομάζεται, θα είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Σάκα Κινγκ αμέσως μετά το “Newlyweeds” του 2013. Ο Κινγκ έγραψε το σενάριο μαζί με τον Γουίλ Μπέρσον με την βοήθεια των Κένι και Κιθ Λούκας (“22 Jump Street”). Στην παραγωγή της ταινίας βρίσκονται οι έμπειροι συντελεστές Ράιν Κούγκλερ (“Fruitvale Station”, “Black Panther”) και Τσαρλς Κινγκ (“Mudbound”, “Sorry to Bother You”, “Fences”). Στα θετικά είναι και το γεγονός ότι την διεύθυνση φωτογραφίας αναλαμβάνει ο Σον Μπόμπιτ του “12 Years a Slave” στο οποίο είχε απονεμηθεί το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πίσω στο 2014.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε ένα δίδυμο γνώριμο από το “Get Out” που έχει αρχίσει να καθιερώνεται στο Χόλυγουντ για τους σωστούς λόγους. Ο Ντάνιελ Καλούγια και ο Λέικιθ Στάνφιλντ θα υποδυθούν τους ρόλους των Φρεντ Χάμπτον και Γούιλιαμ Ο’ Νιλ αντιστοίχως ενώ το υπόλοιπο καστ συμπληρώνουν οι Τζέσι Πλέμονς (“The Irishman”, “Fargo”), Ντόμινικ Φίσμπακ (“The Hate U Give”, “The Deuce”), ο larger-than-life Λιλ Ρέι Χάουερι (“Get Out”) και Μάρτιν Σιν στον ρόλο του Τζ. Έντγκαρ Χούβερ.

Η σύνοψη έχει ως εξής: «Το 1968, ο χαρισματικός νέος Φρεντ Χάμπτον έγινε πρόεδρος των Black Panther στην πολιτεία στην πολιτεία του Ιλινόι και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη πάλευαν για ελευθερία, την δύναμη να ορίζουν την μοίρα της κοινωνίας των μαύρων και για ένα οριστικό τέλος στην αστυνομική βία. Ο Χάμπτον ενέπνευσε  μία ολόκληρη γενιά ώστε να μην τα παρατάει και να αντιστέκεται στην αδικία, γεγονός που τον έφερε αντιμέτωπο με την κυβέρνηση, το FBI και την αστυνομία του Σικάγο. Με στόχο να καταστρέψουν αυτήν την επανάσταση, το FBI έπρεπε να πολεμήσει τον Χάμπτον τόσο από έξω όσο και από μέσα. Ο νεαρός Γούλιαμ Ο’ Νιλ είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση όταν οι Ομοσπονδιακοί του προτείνουν να γίνει μέλος των Black Panther και να συλλέξει για αυτούς πληροφορίες για τον αρχηγό της οργάνωσης, με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Ο Ο’ Νιλ δέχεται, γίνεται συνεργάτης του Χάμπτον αλλά οι τύψεις της προδοσίας του θα τον κυνηγούν μέχρι το τέλος».

Το “Judas and the Black Messiah” δεν έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά όπως μαθαίνουμε και από το τρέιλερ, αναμένεται μέσα στο 2021.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos