"Candyman": Ο μπαμπούλας επιστρέφει

Δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2020, 14:35

Τόλμα να πεις το όνομά του.

<a href="/tainies/nope/66915">Nope</a>ΣΧΕΤΙΚΑNope

Ένα καλογυρισμένο θρίλερ είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Τζόρνταν Πιλ εξαπολύει την φρέσκια του διασκευή (σαν σεναριογράφος και παραγωγός) στον τρομακτικό αστικό μύθο του «Candyman». Η ανερχόμενη Νία ΝταΚόστα (Little Woods, η κριτική μας εδώ) σκηνοθετεί αυτήν τη σύγχρονη μετενσάρκωση του κλασικού μύθου.

Για πάρα πολλά χρόνια, η περιοχή που βρισκόταν το συγκρότημα Καμπρίνι-Γκριν στο Σικάγο, ζούσε υπό τον τρόμο ενός αστικού μύθου που ταξίδευε από στόμα σε στόμα, σχετικά με έναν υπερφυσικό ψυχοπαθή δολοφόνο που είχε έναν γάντζο στη θέση του χεριού του, ο οποίος εμφανιζόταν σε όσους είχαν το κουράγιο να πουν το όνομά του πέντε φορές συνεχόμενα μπροστά στον καθρέφτη. Στη σημερινή εποχή, τίποτα δεν θυμίζει εκείνο το Καμπρίνι-Γκριν και εκείνα τα κτίρια έχουν γκρεμιστεί. Στην περιοχή θα μετακομίσει ένα νέο ζευγάρι: ένας εικαστικός καλλιτέχνης (Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν, Watchmen, The Get Down) και η διευθύντρια μιας γκαλερί (Τιγιόνα Πάρις, Empire, Mad Men). Γύρω από το πολυτελές λοφτ του ζευγαριού, ζουν πλέον ευκατάστατοι millennials.

Ενώ η καριέρα του πρωταγωνιστή δεν πηγαίνει καλά, θα συναντήσει τυχαία έναν παλιό κάτοικο της περιοχής (Κόλμαν Ντομίνγκο, Fear The Walking Dead) ο οποίος τον εκθέτει στον τρομακτικό μύθο του Candyman και σε όλα αυτά που το φάντασμα μπορεί προσφέρει στους τολμηρούς. Η αγωνία του ήρωα να εδραιωθεί στην καλλιτεχνική σκηνή του Σικάγο τον ωθούν σε αυτήν τη μακάβρια συναλλαγή, με ανταλλάγματα που ανοίγουν τις πύλες σε ένα πολύπλοκο παρελθόν που απειλεί την πνευματική του ισορροπία. Ένα νέο κύμα βίας και τρόμου θα εξαπλωθεί και θα τον φέρνει αντιμέτωπο με ένα φρικτό πεπρωμένο.

Η ταινία βασίζεται στο πετυχημένο ομώνυμο φιλμ του 1992, σε σκηνοθεσία και σενάριο Μπέρναρντ Ρόουζ (με τον Τόνι Τοντ και την Βιρτζίνα Μάντσεν), που με την σειρά του βασιζόταν στο διήγημα του συγγραφέα Κλάιβ Μπάρκερ με τίτλο “The Forbidden”. 

Update: Νέο, χορταστικό τρέιλερ. Η ταινία μετά από συνεχείς αναβολές λόγω της πανδημίας, αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Αυγούστου από την Tulip.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos